marți, 22 februarie 2011

Corupţia, la pal(p)at!


Mă, fraţilor, mă-mpinsă necuratu şi azi mă uitai iar la tilivizor. Nu că n-aş fi avut ce face, că-mi lăsă fomeia, când plecă la muncă, un ditamai pomelnicu. Pă puncte, cu tot ce aveam io de făcut, până vine ea acasă. Da-ntr-o pauză d-alea de le ia tot omu să să mai hodinească, mă-ncumetai şi deschsei tilivizoru. Şi ce credeţi că văzui de primaşi dată de cum apăru imaginea? Pă domn Băsescu, care-i muştruluia rău de tot, da rău de tot, ce mai, p-ăştia de la Interne.
Acu, nu că ar fi toţi uşă de biserică şi nu mai trebuie şi ei traşi de urechi, acolo. Da, nici aşa, mă, fraţilor. Vii în casa omului, te omeneşte şi el cum poate şi tu, haţ, la gâtu lui.
Cel mai tare mă supără treaba aia de-o zise despre ei domn preşedinte cu ielementele de corupţie. L-auzii pă domn Băsescu zicând că, la Interne, unde pui deştu, apar ielemente de corupţie. Or fi, nu zic nu, corupţi şi la ei, că rupţi d-ăştia dă foame sunt păste tot, da nici chiar aşa. Acu, io am o bănuială, mă fraţilor. Am o bănuială pornită de pă la filmele alea străine cu tot felu de doctori. Văzui io în toate filmele astea că doctoru, şi înainte şi dupe ce pune mâna pă un bolnav, să spală bine pă mâini. Să spală bine de tot cu apă şi săpun.
D-aia am io o bănuială. Dacă lu domn Băsescu nu-i mai ajunseră banii de-i deteră parlamentarii, să aibă şi el acolo, de cheltuială, şi nu mai avu cu ce să cumpere săpun sau detergent din ăla bunu de scoate toate petele? Ce să facă omu, să-mprumute de pă la fete? Nu să cade, că au şi astea mici ale lui tot felu de hangarale de plătit. Numa întreţinerea păntru căsoaiele alea de şi le cumpărară cât le-o ajunge, sireacele...Şi atunci ce să facă domn Băsescu, înainte să puie deştele pă organu de la Interne? Să clăti şi el, de ochii lumii, cu niscai apă chioară. Asta-i. Ş-atunci, de unde să ştiu io că ielementele alea de corupţie de apărură pă organ, când puse dânsu deştele, nu fură, măcar câteva, acolo, chiar de pă mâinile dumisale? Că atâta umblă în ultimele zile cu mâinile prin tot felu de dosare de corupţie, că am început să-mi fac griji păntru dânsu. Că auzii io că asta, corupţia, e mai rea ca râia, mă, fraţilor. Dacă unele ielemente de corupţie din alea de apărură la palpat le băgă chiar dânsu în minister. Mai ştii?
Şi nu-mi mai plăcu ceva la domnu Băsescu, mă fraţilor. Nu-mi plăcu că nu-i lăsă pă bieţii oameni să-l aplaude când termină el ce avu de spus. Şi să pregătiră ăştia de la Interne fo câteva zile cu aplauzele. Da, dacă nu-i lăsă, nu-i lăsă şi gata. Acu, io nu mai înţeleg nimic. Dacă-l aplaudă, nu-i bine. Dacă-l huiduie, iar nu-i bine...

Fane Sucitu

2 comentarii:

  1. La mai mare dom' Colonel, felicitari si succes in ale bloggeritului !
    sa fiti iubit
    marcus

    RăspundețiȘtergere
  2. Marcus,
    pentru a nu mai pune laolalta borhotul de dovleac cu ceea ce sper eu sa pastrez konstant in mine, resortul initial ce m-a impins a scrie, am conceput un blog-coperta ( http://oferta-kinr.blogspot.com/ )in care am pus cateva pagini care sa ma defineasca:
    - http://cuvintealeseinversuri.blogspot.com/ sau pagina cu poezie – cuvinte alese in versuri
    - http://autocenzurate.blogspot.com/ sau contrapagina cu poezie – versuri cu toate cuvintele
    - http://proze-kinr.blogspot.com/
    - s.a.
    cu linkuri in sidebar sub titlul “De suflet”.

    “Cutarida” ( http://jos-cu-basescu.blogspot.com/ )e locul in care, tot cu intentii de igienizare, incerc sa fac ecarisaj.

    Daca tu crezi ca putem deschide un blog colectiv sau site precum “poezii.biz” sau “poezie.ro”, subscriu.

    http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/03/lozinci-de-actualitate.html

    Comentariu prin Incognito — 09/03/2011 @ 22:20 | Modifică

    @Incognito: de acord cu propunerea ta, incerc sa vorbesc si cu Virus si vedem cum facem. Parerea mea ar fi ca tu sa deschizi un astfel de blog si noi sa participam ori de cate ori ne mananca degetele, lansand totodata invitatii pentru toti amatorii de acest “sport” (il am in vedere si pe d-l Batca)
    sa fii iubit
    marcus

    RăspundețiȘtergere