joi, 28 februarie 2013

Mare adunare, mare...

Mă, fraţilor, dacă nu aflarăţi până acu, vă zic io. Azi fu adunare mare la Cercul Militar Naţional, ăla de-i zicea, înainte de `89, Casa Armatei şi care, şi mai înainte de `89, să chema Casa Oştirii. Fu adunare mare, ce mai! Să deteră pişcoturi, să dete şampanie şi nu`ş ce mai dete, că io mă supărai şi plecai. Nu mai stătui pân` la sfârşit. Ba, unii să deteră în stambă. Da` deteră rău de tot. Primul să dete în stambă generalu` ăla cu un kilogram de stele pă umeri, care nu`ş dacă nu şi-o fi scris pă monomentul de la Ghencea 1, dupe gradul, numele şi prenumele, şi foncţia de-o s-o aibă el până dă în primire, cea de preşedintele al ANCMRR, că, mai mult ca sigur, ăstuia n-o să-i ia nimeni locul. Nu ăla de la Ghencea, că ăla-i plătit. Locul din fruntea Asociaţiei n-o să i-l ia nimeni, cât va trăi el mult şi bine. Acu`, io nu ştiu cât de mult o trăi generalu`, da` bine va trăi cu siguranţă. Că-i făcu Oprea pensia mare, da` mare de tot, cât păntru 4-5 colonei de-alde mine.
Uns cu toate alifiile generalu` ăsta! Mă, fraţilor, cum află el, în timp ce urca pă scări, spre Sala de Marmură, că domnu` Ponta nu mai vine la întâlnire, cum îşi schimbă discursu`. Din mers îl schimbă, ce mai! Acu`, io cred că nici nu fu mare lucru să-l schimbe că doar mai băgă o vorbă acolo şi, în loc de „Domnule prim ministru”, zise „Domnule vice prim minsitru...” Cum, care vice prim ministru? Oprea, mafiotul şef al lui Năstase, reevaluat de Băsescu şi pus pă cai mari de Ponta.
Dupe ce îşi esprimă mulţumirea nemărginită faţă de domnu` Oprea, care nu`ş ce făcu şi drese, în calitatea de ministru pă care o avea el din fragedă pruncie, păntru ca pensiile noastre să nu mai fie nesimţite, generalu`începu să-şi esprime nemulţumirea faţă de Dobriţoiu care să înhăită cu unii de-alde Dogaru şi Pricină. Că cică ăştia trei, împreună cu nişte tiliviziuni pă care nu le mai numi, că le ştiam şi noi, aruncară cu noroi păste Oprea şi munculiţa lui.
Onţanu... A, uitai să vă spui! Onţanu fu invitat de onoare. Da` el, să ştiţi, nu să dădu în stambă, că nu-i dete generalu` cuvântu`. Acu`, părerea mea, putea să-i dea şi lu Onţanu cuvântu`, că doar şi el dete şampania şi pişcoturile.
Al doilea, şi cel mai tare, să dădu în stambă Oprea. Nu prea fusei io atent la cele spuse de el, că v-aş povesti mai multe. Ca să nu-mi sară muştaru`, în timp ce el turuia vrute şi nevrute, io belii ochii pă pereţi, admirând alea de le zic unii motive decorative de evidentă inspiraţie antică, cu stilizări şi prelucrări în stilul epocii. Ce motive, mă fraţilor, că io nu văzui decât niscai săbii, niscai stilete, niscai scuturi, niscai lănci şi nu`ş ce erau nişte alea cu aripi.
Atât reţinui din ce turui Oprea: că cât să zbătu el pentru ca niciunui militar în rezervă să nu-i scază pensia, că cum umbla el cu demisia în mână, gata s-o puie pă masa lu` Boc, dacă ăla să va încontra şi ne va tăia nouă din pensii, că când fu numit vice prim ministru puse iar în discuţie problema pensiilor militare, că Cabinetu` lucrează, că cată soluţii, aşa că camarazii care să treziră cu mâna lu Boc în buzunaru` lor să şază liniştiţi, că care nu crede că Cabinetu` să preocupă...
Io, unu`, nu-l crezui şi de-aia vă zisei că nu mai stătui până la şampanie şi pişcoturi. Să-ntâmpla, Doamne, iartă-mă, fun necaz şi-mi rămânea pişcotu` în gât, dacă trecea Oprea păn preajma mea...

14 comentarii:

  1. Traiasca domnu hOOOOPREA! Singurul ministru care a facut ceva(bun) pentru rezervisti..!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ,,...pupa-l-ai sub coada...''

    RăspundețiȘtergere
  3. Si care fu'pin la urma scopul "adunarii"?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Io crez că scopul fu acela să ştim noi cine dete pişcoturile şi şampania.

      Ștergere
  4. TOP GUN

    PESTISORULE,

    Io bag de seama ca numai la reuniuni d-astea bengoase si cu staif participi!Hm,Cercul Militar National....cu ce ocazie?Sau amfitrionii se amuza pe seama voastra,vor sa va verifice anduranta,fiabilitatea si rezistenta in caz de reactivare,ca doar n-o sa fiti voi for ever in retragere,in rezerva ,si-n „levitatie”(la dolce farniente) !Acu’,daca fuse si domn gheneral Ontanu,ma mai linistii,ca doar nu erati in vreun film ,ceva gen Agatha Christie,d-alde 10 negri mititei si hocus pocus unu’ dispare cand se stinge lumina !Se-ntampla, daca-i retrageau gradu’lu’ Ontanu!Da ,don’colonel Turcescu candidat la Eurovision,nu fuse si el cu scripca ? ehe.....?
    Adevaru’ e ,ca nu mai asteptam nimic bun din partea conducatorilor nostri,au bastardizat istoria , ne confisca si amaneteaza viitorul generatiei ...care-i tot de sacrificiu!Una peste alta, tot e bine ca v-au momit cu ceva piscoturi si sampanie,asta-mi aduce aminte de-un banc:
    Ce credea cainele lui Pavlov despre stapanul lui:
    - Uite, domnule, ce reflex conditionat pe batranul asta.... cand se aprinde lumina, imi aduce de mancare...! Bine ca nu luasi nimic ca poti sa stii,te astepti la astia la orice de la cufureala pana la intoxicatie....
    WEEKEND EXCELENT,SA FII IUBIT SI-O PRIMAVARA MINUNATA ALATURI DE CEI DRAGI!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rămăsei în capul listei de la o întâlnire de anul trecut, la care io nu mai avusei loc. Da` şi la asta, dacă ştiam ce ne cocae domn general Iliescu, nu mă lăsam dus, nici dacă eram picat cu ceară. Numa io ştiu prin ce chinuri am trecut stând faţă în faţă cu Oprea aproape un ceas.
      Mulţumesc pentru urări! La fel şi ţie!

      Ștergere
    2. coace am vrut să scriu, da a ieşit... cocae.

      Ștergere
  5. TOP GUN
    PESTISORULE,
    Riscurile meseriei ce sa-i faci!Vezi ,daca esti V.I.P . si ai gradu' pe bune!Ha,ha!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Biliuță,
    Păcat că n-ați consemnat ce a spus, concret, Oprea!
    Pe Iliescu il mai citisem ce a zis,dar asta era prima reacție publică a lui Oprea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Concluzia lui Chelaru este, fără echivoc : “Generalul Oprea Gabriel a acţionat corect. Atât cât i-a permis mediul politic viciat şi ostilitatea unui cabinet marionetă.”
    Caineala

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc! Mi-am notat ce a zis Chelaru. Nu se ştie când, cum sau unde e nevoie de ea.

      Ștergere

    2. Mihai Stănişoară, numărul doi din PDL, s-a înscris în PNL
      Crişan Andreescu / 06 Mar 2013 1

      Ștergere