miercuri, 6 iunie 2012

Nici să te sinucizi nu mai poţi!



Supărat că i s-a refuzat custodia copilului, un bărbat a încercat să se sinucidă. Nimic deosebit, pentru că nu este primul şi nu va fi nici ultimul! Dacă ar fi reuşit să ajungă în vârful stâlpului de înaltă tensiune pe care îl luase cu asalt, rezultatul ar fi fost garantat sută la sută. Fie ar fi fost „prăjit” de curentul de înaltă tensiune, fie corpul său s-ar fi strivit, în urma căzăturii de la cei peste 30 de metri, cât măsoară un astfel de stâlp. Şi într-un caz şi în altul, sinuciderea era asigurată.
Ghinion, însă, pentru că, alertate, au sosit la faţa locului tot felul de forţe, printre care şi luptători din trupele speciale. După lungi dar fără de succes parlamentări, vajnicii luptători, văzându-se ameninţaţi de cuţitul pe care sinucigaşul în devenire îl ţinea, probabil, în dinţi, mâinile, la fel şi picioarele, fiindu-i ocupate cu căţăratul, au trecut la folosirea armamentului din dotare. Bine instruiţi, au făcut-o ca la carte, trăgând mai întâi cuvenitele focuri de avertisment. Şi ştim cu toţii, chiar şi cei care nu au făcut armata, că focul de avertisment nu este pentru... divertisment şi nu se trage aiurea, ci doar în aer. Nici măcar în vânt. Numai că în aer, acolo unde se duceau gloanţele slobozite din puşcoace, era bietul om care mai avea puţin şi şi-ar fi văzut acţiunea încununată de succes.
Cum el îşi propusese să se sinucidă, nu să moară împuşcat, a lăsat-o pe altă dată cu suicidul, coborând de pe stâlp ceva mai repede decât urcase. 
Un eşec pentru el, un succes pentru luptătorii din trupele speciale...

2 comentarii: