sâmbătă, 2 iunie 2012

Gata cu alegerile!

(o scrisoare de la Fane Sucitu)

Mă, fraţilor, degeaba stătui io la pândă zilele astea, ca nu care cumva funu din şobolanii pripăşiţi pă lângă PDL-ul lu` Băsescu să să furişeze în sectoru` nostru, binecuvântat de Dumnezeu, da` mai ales de Vanghelie, că tot scăpă unu`. E drept că şobolanu` ăsta nu-i de la PDL, ci de la partidu` lu` Oprea, da` tot un drac! Acu`, că scăpă, scăpă, da` io cum de nu-l văzui? Probabil că să strecură pă când io mă proţăpisem în faţa oglinzii şi probam costumu`de ginerică`, pă care muierea îl scoase de la naftalină şi mă obligă să-l îmbrac, punându-mă să-mi sug burta, până la refuz, şi să aplic metoda "stânga păste dreapta şi cămaşa-n pantaloni", ca să vază dacă are cu se să mă înţolească, pă 10 iunie, când o să meargă ea la vot, iar io e musai s-o însoţesc, păntru că nu a avut timp până acu` să-şi ia permisu` de conducere.
Mă, fraţilor, degeaba efortu` meu cu suptul burţii, degeaba să dădu muierea de ceasu` morţii ca să mă pregătească să merg, pă 10 iunie la vot, că soarta noastră fuse crudă astă dată, păntru că, fără acordul meu şi al muierii, să stabili cine să fie primar în sectorul nostru. Adicătelea, la noi în sector, nu mai e nevoie de alegeri, pentru că, deja, să hotărî cin să fie primar. Carevasăzică, scăparăm de Vanghelie şi în locu` lui veni unu` nou, Romanescu, care, cum să văzu la Primărie, cum îşi făcu carte de vizită şi o trimise la toată lumea din sector. Nu ştiu dacă o iexpedie cu Poşta Română, că ăştia, cică, ar avea nişte probleme pă care musai să le rezolve! Da`, oricum, io o primii. Şi, ca să mă credeţi, vo arăt şi vouă. Iaca, na!



6 comentarii:

  1. Ma, Iliuta
    eu a m fost mai norocos ca tine Dupa ce citi tema ta din Tolba cu sageti ,aud la

    usa soneria, ies sa vad cine e . Cand la usa un alai de oameni ,m a gandesc pe moment oare e craciunu dar ma uit afara si vad verde in copaci . Si atunci intreb ce se intampla , cineva raspunde noi santem in campanie electorala a DOMNULUI TISEANU , SI DACA DORIT SA VOTATI CU NOI PRIMITI O UNBRELA UN PIX OPLASA DA SA IAU IAR PLASA ZIC .DAR ADIAN DOBRE ZICE SLOGANU ELECTORAL ;; PLANUL MEU PRAHOVA NOASTRA!! SI CONTINUA ;; EU SCHIM PRAHOVA. ACUM ! SI EU ZIC CUM ?/ UNDE OMUL SE INTOARCE SI PLEACA . NOROC DE UMBRELA CA DE MERG LA VOT SI PLOUA SPER SA NU -IMi POARTE GINION VAZAND SIGLA ELECTORALA A PDL SI ATUNCI M AINTREB CE DIFRENTA EST INTRE UN P D L SI UN U N P R ,TOT UN DRAC SI TOT UN GUNOI

































    tine















































    . Si

    facand eu comparati al tau e de la punr si al meu de la pdl a m tras concluzia ca tot un drac tot un gunoi







    colindu dar uitanduma iar afara vazu verde in

















































































































    copaci si atunci ma dumiresc ca asti colindu



























    cand unul mai cu tafna zice. Noi facem parte

















































    din campania electorala a domnului TISEANU si foarte politicos zic SUCCES si -mi se intinde plasa cu cele enumerate mai sus .Asa ca repede m am gandit la tine ce primise tu in comparatie cu mine. Al tau era de l a unpr iar a l meu de la pdl ,deci tot un drac si tot un gunoi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ori bati foarte rau in clape, ori vorbesti la fel de bine cum ai scris ! Un picutz mai concentrat, prietene, si la propriu si la figurat, si-i aaaaproape bine !

      Ștergere
    2. Greu, da ajunsei la capăt şi mă dumirii ce şi cum.

      Ștergere
  2. Greu de citit cand o "ardeti" pe olteneste. Chiar daca diacriticele sunt puse la locul lor. De obicei, insa nu si de regula, urmaresc acest blog. Ideile sunt bune, iar pe cele originale le-am "punctat", de cele mai multe ori, cu degetele de la ambele maini !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine şi "de obicei"! De regulă, nici eu nu scriu prea des.
      S-auzim de bine!

      Ștergere
    2. Intre "obicei" si "regula", prefer regula, atunci cand este de respectat un obicei. Adicatelea, cum s-ar zice, maestre, ori "pantru ca", ori "pentru ca" ! Vreti sa "VO arat" ?

      Ștergere