luni, 21 mai 2012

Un preşedinte „eficient”



Am văzut multe spectacole de circ la viaţa mea. Unele ţinute în aer liber, pe o scenă improvizată din caroseria unui camion, altele în sălile devenite neîncăpătoare ale căminelor culturale din comunele patriei, sau, uneori, în saloanele unor restaurante de lux. Cele mai multe le-am văzut însă, în urmă cu mulţi ani, peste 40 la număr, sub cupola circului „Capitol”, pe vremea când, „plictisit” de şcoală şi fiind în căutarea unei meserii, am încercat-o şi pe cea de „circar”. Minte de copil!
Aşadar, am văzut multe spectacole de circ. Unele mai bune, altele mai rele. Cel oferit de Traian Băsescu unui grup de români, probabil simpatizanţi, în sala de conferinţe a hotelului The Drake, situat pe 140 East Walton Place din Chicago, le întrece însă pe toate. Imaginile pe care le-am văzut la televizor m-au dus cu gândul în urmă, peste ani, la cei doi clovni ai noştri de la „Capitol”, Grigo şi Bebe. În afara unor numere proprii cu care, atunci când nu te făceau să te îneci de râs, te ţineau cu sufletul la gură, aceştia mai aveau şi nişte numere „de umplutură”. Mai precis, în timpii, aşa-zis morţi, când, în arenă, se pregătea recuzita pentru trupa următoare (acrobaţi, dresori etc.), Grigo şi Bebe, împiedicându-se în pantofii lor „doi la metru”, cu vârfurle amintind de botul unui aligator, se opreau în faţa copiilor aflaţi în primele rânduri şi începeau să se scălâmbe, făcând tot felul de giumbuşlucuri, spre deliciul acestora.
Ei, bine, ce a făcut Bebiţă al nostru în timp ce ministrul de externe, profesorul Andrei Marga, răspundea la întrebările asistenţei legate de politica externă a României?! Ostentativ, i-a întors acestuia spatele şi a început să discute cu cineva din sală. Şi, pentru ca numărul său să fie complet, dând dovadă de o totală lipsă de respect faţă de cel care vorbea, a început să facă poze cu copiii prezenţi în sală, sub privirea admirativă a ex-ministrului Cristian Diaconescu, pe care, oricât m-am străduit, nu am putut să mi-l imaginez în rolul lui Grigo.
Ce explicaţie a dat Traian Băsescu gestului său? „Eu sunt mai eficient!”, le-a zis el, printre hăhăituri, celor prezenţi, dându-le de înţeles că ştie să folosească... timpii morţi. 

PS
Pentru că unul dintre vizitatorii acestui blog  (Anonim, ora 12,30) spune că nu a  văzut respectivele secvenţe, am căutat filmul pe Youtube. Vă invit şi pe ceilalţi să-l vedeţi!


26 de comentarii:

  1. Un tampit eficient.(au si ei elitele lor).
    Domnul "zoiosu",crescut cu "laturile armatei romane" nu se da in..laturi,de a se face de ras. Ca se face pe el,nu-i bai. Dar face de ras tara noastra.Tampit paranoic,dute-n Triunghiul Bermudelor. Cunoscatorii stiu de ce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai, totuşi, să rămânem în limitele unui limbaj decent!

      Ștergere
  2. Bine ca n-am văzut nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă nu revii, să vezi filmul de pe youtube, nici nu ştii ce pierzi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo nea Traienica!! Esti de belea? Mai fa matale de astea ca ramai in cartea recordurilor ca in istoria ROMANIEI nu ai sanse

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca să nu mai facă astfel de trăznăi, cred că ar trebui ajutat. Cineva trebuie să-l tragă de mânecă...

      Ștergere
  5. Iliuta,
    Am vazut si eu din pacate imaginile. Nu pot sa ma abtin , am vrut s afac un articol pe loc dar am fost atat de dezgustat incat am refuzat sa mai scriu despre CEL MAI MARE NESIMTIT AL ROMANIEI SI POATE CHIAR AL LUMII. SCUZA-MI TERMENUL, DAR NU POATE FI CATALOGAT ALTFEL GESTUL UNUI OM INDIFERENT CINE AR FI, CARE IN TIMP CE UN OM VORBESTE, SE APUCA DE ACTIVITATI CARE SA DISTRAGA ATENTIA CELOR CE ASCULTA. A fost in primul rand un gest de lipsa de respect fata de cei ce voiau sa asculte, apoi fata de cel care vorbea, apoi fata de momentul in sine , apoi fata de tara, apoi fata de cei care priveau la televizor, a fost un gest nesimtit in toata legea. Nici la scoala nu puteai sa vorbesti in timp ce vorbea profesorul sau era ascultat un alt coleg. Eu am luat 2 si am fost dat afara din clasa pentru ca am susotit cu un coleg in timp ce preda profesoara. Acest individ care face de ras notiunea de elev, de om, de roman, de cetetean, ca presedinte nu a fost si nu va fi considerat NICIODATA este atat de lipsit de bun simt incat nu merita nici macar comentat. Mi se intoarce stomacul pe dos cand aud numai pronuntandui-se numele. Imi e greata si rusine ca am aceeasi cetatenie cu el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi înţeleg indignarea, Marine. A fost o perioadă în care schimbam imediat postul când apărea pe micul ecran. De la o vreme, am început să-l urmăresc cu atenţie, să văd până unde poate merge.

      Ștergere
  6. Un lucru insa mi-a placut acolo: REFUZUL COPILULUI DE A FACE POZE CU EL. A fost ceva mai jenant decat incercarea de a vorbi cu Sarcozy sau berlusconii, a fost o umilire totala iar nesimtitul a demonstrat inca odata ca nu are limite, ca nu invata nimic din greseli, ca nu accepta refuzul si ca e in stare sa se umileasca pana sub limitele demnitatii pentru a obtine ce vrea. Va dati seama cum se umileste ca sa obtina sprijinul cate unui sef de stat sau al lui Obama ? Nu m-ar mira sa si planga , ca sa ceseasca sprijin la alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  7. O SCRISOARE DESCHISA PRIMULUI MINISTRU PONTA ! VA FAC RESPONSABIL DE MOARTEA SOLDATILOR ROMANI IN AFGANISTAN ! RUSINE !
    Scrisoare deschisa adresata Primului Ministru


    Domnule Ponta
    Am aflat de vizita dumneavoastra in Afganistan !
    Ma numesc Robert Horvath cineast.....si cetatean roman.
    Am aflat prin Info Mondo de moartea unui militar in Afganistan. Al catelea ?
    Sunt nu numai indurerat ci indignat la culme.
    Va luati o mare raspundere morala si va asigur de acum penala.


    Să nu uităm că armata noastră a fost şi este, în proporţie de 99,9% pregătită să lupte pe teritoriul naţional, în anumite condiţii, nicidecum în condiţia numită Afganistan.
    Mulţi au murit nu atât din cauza actelor teroriste respective ci pentru că nu era pregătit autovehiculul, să zicem, pentru exploziile respective… Când ştii că trimiţi nişte oameni cu echipament precar şi mai şi mor dintre ei, trebuie săraspunzi penal


    Cine va raspunde pentru tinerii trimisi la moarte ? Dumneata domnule Pomta


    Aliatii nostrii îşi pregătesc foarte bine trupele pentru acţiuni în asemenea zone, asigurând protecţia fiecărui om de-al lor. Noi ne batem joc de el. Nu avem nici macar demnitatea de a pretinde acest lucru.
    Soldatii romani au bocancii rupti....întrucât talpa nu rezista în zonele stâncoase din Afganistan.
    Iata ce spune un document al armatei SUA:
    " Protecţia individuală a militarilor se realizează cu veste antiglonţ grele de 15 kilograme….. Vestele antiglonţ româneşti au un viciu de proiectare şi nu permit luptătorului să fixeze patul armei în umăr pentru a ochi cu precizie. Cele mai multe incidente soldate cu morţi şi răniţi au fost produse de explozia unor mine artizanale, în faţa cărora maşinile blindate româneşti au fost extrem de vulnerabile…………………
    GUVERNANTII ROMANI DAU DOVADA DE O NEGLIJENTA MAI MULT DECAT CONDAMNABILA …"
    Trezestete domnule ministru.....sau trimite-ti fiul sa lupte in Afganistan!!!!


    Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International New York - Tokyo

    RăspundețiȘtergere
  8. FRANTA SE RETRAGE DIN AFGANISTAN....ROMANIA RAMANE ! PENTRU CINE SI PENTRU CE ?

    Exista o poveste care circula despre faptul ca oricine vine la putere in Romania trebuie sa ia “aprobare” de la tot felul centre de putere, care sunt fie state, fie grupuri de interese si lobby. Poate ca e doar o teorie a conspiratiei.

    Iata ce declara noul ministru de externe, dl Marga, din partea USL:

    “Marga: România ar putea aloca 500.000 de dolari la efortul NATO de finanţare a forţelor afgane”.

    Nu poti sa nu te intrebi: in timp ce Franta considera retragerea trupelor sale din Afganistan, Romania va suplimenta platile pentru aceasta operatiune militara? Romania, acest stat afectat de saracie, inca mai subventioneaza un razboial al SUA?

    Poate cineva sa spuna public ce avantaje a avut Romania cu participarea sa cu trupe in Irak si Afganistan? Au fost semnate ceva contracte cu firme romanesti? Au luat ele vreo licenta de exploatare? Le-a oferit cineva sa produca ceva in tarile astea? Am profitat si noi cumva, ca doar la asta te astepti cind semnezi la o astfel de participare.

    As vrea sa ma insel, insa ma tem ca suntem martorii unei alte farse pe spinarea acestui popor umilit, si daca ar fi asa, ne ramine fie o revolutie fie retragerea pe la manastiri.

    http://www.mediafax.ro/politic/marga-romania-ar-putea-aloca-500-000-de-dolari-la-efortul-nato-de-finantare-a-fortelor-afgane-9652933/

    RăspundețiȘtergere
  9. Cand l-ati votat, va placeau la nebunie miscarile astea ! Le numeati strategie ,simt politic etc... Acum suportati pana la capat!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Te-am votat ,batu-ne-ar vina,
    Te-am votat,pica-ne-ar mana!
    Hahaind ,cu sticla tu ne-ai dat in cap !
    Razand ca tampii ,cu stampila noi, te-am votat!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Înţeleg că acilea fieş'care vorbeşte-n nume propriu, nu de alta, da' nu poci pentru ca să fiu solidar cu ăi de simţesc nevoia să-şi dea cu tesla-n... bijuterii, decât în sensul că i-aş ajuta cu dragă inimă!
    Altfel, din filmuleţ, priviţi cum coboară de pe podium cu mâinile pe balustrada treptelor! Tamba la fel ar fi coborât, într-o parte, rânjind, cu privirea... nicăieri! Mişcări specifice!

    RăspundețiȘtergere
  12. Dar priviti cum urca pe podium. Zici ca intra pe aratura Omu cred ca avea si ceva la bord ca deja il manca urechile

    RăspundețiȘtergere
  13. @Carco..... Daca poti*(fara prea mult efort) fa conexiunea intre primul si al doilea coment! Sper sa fie edificator!!
    PS. Sub nici-o forma , eu nu fac aluzie la Don Biliuta, ci la multi , mult mai multi.... care acum se dau revoltati si loviti in haripa!!

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Cezar,
    Păi io făcui toate conexiunile posibile şi la primu' da' şi la al doilea. Şi după cum z'sei, io mă conformez, vorbesc în nume propriu, nu mă gândeam la Biliuţă şi nici la altu'!
    În plus mă oferii să-i ajut p-ăia care simt nevoia să-şi dea cu tesla. Unde-i necazu', că io am fost amabil, săritor?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acu, după ce făcuşi precizarea cu aluzia mă liniştii. Altfel te trimiteam iar să cotrobăi prin arhiva blogului să vezi cam cum votai io până acu.

      Ștergere
  15. ....si daca altii prefera sa fie mangaiati, asa cu delicatete.....ah...

    RăspundețiȘtergere
  16. O VESTE ABSOLUT SENZATIONALA. BASESCU A APARUT DIN NOU IN FATA PROCURORILOR AMERICANI. SE REDESCHIDE PROCESUL BOUT SAU SE PREGATESTE PROCESUL BASESCU ? Coespondenta speciala Nipon PESS - Europe KIYOKO HORVATH


    SCAUNUL ELECTRIC SE APROPIE DE FUNDUL PRESEDINTELUI ROMANIEI
    TRAIAN BASESCU !


    Cel mai mare traficant de arme din istorie parea ca-si va sfarsi zilele intr-o inchisoare americane. Avocatii lui Victor Bout cer redeschiderea procesului.
    Ei demonstrand cu documente credibile faptul ca ucrainianul a transportat
    arme romanesti in jurul lumii. Procesul lui Bout de la NY sa axat pe incercarea
    traficantului de a trimite rachete sol -aer teroristilor columbieni FARC.
    Avocatii au prezentat documente noi demonstrand ca aceste rachete au fost romanesti .....Ei urmand sa demonstreze faptul ca Basescu a aprobat si semnat pentru acest transfer.
    Zilele trecute Presedintale Romaniei Traian Basescu a aparut din nou in fata reprezentantilor ministerului Justitiei SUA. Alaturi de el a aparut Valentin Vasilescu fostul director adjunct al aeroportului Otopeni Valentin Vasilecu. Ei au trebuit sa raspunda la acelasi chestionar de 33 de intrebari.
    Iata una din declaratiile absolut uluitoare a comandantului roman.
    'Vasilescu testifaes that in 1998, the Romanian authorities made up a fake cigarettes-smuggling case against him. In fact, there were no cigarettes on board Viktor Bout`s airplane IL-76 operating for Air Sofia which were unloaded at the Bucharest-Otopeni Airport. Overnight standing at its military apron was necessary for the Romanian secret services to load Romanian-made anti- aircraft missiles for destination to under UN embargo.
    Connections of Bout and other gun-runners to the Romanian military intelligence ....... Vasilescu testifies ,,,,,Romanian intelligence agencies covered the import-export firms and were involved in cigarette smuggling on the Bucharest airport and in the free trade zone of Agigea, in the Constanta Sea Port (new and old), to make money for support of the military training of Islamic organizations.
    Vasilescu mentions a business link for Bout with the Romanian ( government in the period from 1996-1999 )
    In the DEA's charges against Bout, which accuse him of supplying romanian weapons to the Colombian FARC .
    Vasilescu a predat autoritatilor americane o caseta inregistrata in secret in care Basescu recunoaste ca sunt arme pe bordul avioanelor. El precizeaza ca toate operatiunile au fost cordonate de actualul presedinte al Romaniei in calitate de ministru al transporturilor. Inchei aici. In cazul in care nu apar presiuni sau interese politice de moment zilele in libertate a lui Traian Basescu par numarate.


    VAURMA INTERVIUL CU VICTOR BOUT "AM TRANSPORTAT ARMELE LUI BASESCU " Urmariti Robert Horvath Deva BLOG

    RăspundețiȘtergere
  17. UN SPION PRINTRE NOI :VLADIMIR TISMANEANU ! CUM SI DE UNDE AM AFLAT DESPRE DUBLUL AGENT VOLODYA !

    Premierul Victor Ponta l-a eliberat pe Vladimir Tismăneanu din funcţia de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.......Acesta trebuie sa fie doar inceputul. El trebuie imediat anchetat si arestat . Am trimis un memoriu oficial noului guvern
    Ponta.
    Dosarul de spionaj Vladimir Tismaneanu poate fi urmarit " serializat "
    pe Robert Horvath Deva blog.

    SOBOLANUL ROSU VOLODEA IN ATENTIA SERVICIULUI AMERICAN !
    Despre Tismaneanu mi-a atras atentia DRAGOS MUNTEANU. Afost cel cel mai apropiat prieten si confident. Am lucrat impreuna la un fel de plan Marshal japonez pentru Romania. Profitand de relatiile sotiei, mele (membra a unei influente familii) am pus la cale un urias plan de investitii. Pe langa aspectul economic a existat un puternic aspect politic. Creiarea unor statii de TV particulare si a unei cinematografii sponsorate de Sony, ar fi spart controlul complect al regimului Iliescu asupra mediei. Pentruca mafia comunista se ascundea dupa sloganul "nu ne vindem tara" trebue actionat cu finete si confiidentialitate. Dragos care era atunci Ambasador la ONU mi-a intins un numar de telefon la care sa sun, cand ajung la Bucuresti. Am ajuns cu sotia mea Kiyoko intr-un oras inca traumatizat de venirea minerilor. La telefonul care trebuia sa aranjeze vizita nu a raspuns nimeni. In disperare de cauza am luat legatura cu fostul meu sef de la TV, Neagu Udroiu.(seful

    Agerpres) Acesta a luat legatura cu Bujor Sion asitentul preseditelui.Peste jumate de ora am trecut salutat de soldati de portile Cotrocenilor, nimerind in biroul lui Ion Iliescu. Am prezentat in linii mari proiectul care putea duce prosperitate Romaniei. Au participat un numar de ministrii carora nu le retin numele. Ni sa pus o masina la dispozitie. A fost convocat primarul Capitalei Ciurel care urma sa asigure bunul mers al scurtei vizite. Termiand vizitarea Muzeului Satului am observat din masina in fata casei mele o mare agitatie. Mai de aproape am vazut un grup de persoane in camasa alba, la cravata, avand manecile suflecate. Absolut surprinzator toti aveau topoare in mana. Am reusit sa contactam o vecina care plangand isterizata a anuntat ca "tovarasii au part cu toporul tot ce era de lemn in casa". Dupa o vizita scurta la Ambasada Japoneza am plecat spre ambasada USA. Am cerut sa vorbesc imediat cu "ofiterul politic". Reprezentantul

    C.I.A.la Bucuresti ne-a anuntatat ca ambasada este "bug ".adica plina de microfoane. Pe o zi plouasa ne-am deplasat prin noroi intr-un colt de gradina unde se parea ca nu suntem ascultati.

    Am luat jeep-ul ambasadei si ne-am deplasat la Sectia 1 de Politie. Spionul nostru avand mustata si o figura specifica de activist de partid, vorbind romaneste cu accent ardelenesc s-a,adresat hotarat ofiterilor care motaiau pe la birouri. Tovarasi ce sa intamplat pe Alexandrina 27 ,am auzit ca a avut loc o spargere ? Raspunsul a venit promt "Ni s-a spus sa inchdem ochii.". Ma opressc aici. Ajuns la New York la sediul de 16 etaje (imaginati cati securisti sunt aici) al diplomatiei romanesti. Relatand intamplarea lui Dragos Munteanu ( ambasador la ONU) acesta mi-a spus " Nu cred ca este mana lui Iliescu de si orice este posibil. Probabil si-a bagat nasul TISMANEANU" La sfarsitul conversatiei a scos din sertar copia unui document declasificat al CIA In care se spune " un anume agent pe nume Volodea este infiltrat in randurile emigratiei, actionand printre intelctuali si artisti." Desi au trecut multi ani ma intreb si astazi daca acest Volodea nu este

    chiar Vladimir Tismaneanu? Dumneavoastra ce parere aveti?

    DOCUMENTUL VA FI PUBLICAT PE BLOGUL MEU IN DECURSUL SAPTAMANII VIITOARE.

    RăspundețiȘtergere
  18. Aș vrea să găsesc vorbele potrivite pentru a-mi explica starea, după cele ce am citit și am văzut.(vreme de vreo două săptămâni am fost ruptă total de realitatea noastră, alb negru și color și tare bine mi-a fost) - nu le găsesc, pentru că nici starea mea nu mi-o pot explica, darămite să interpretez cele două planuri ale filmulețului,frânturi din lumi total antitetice.

    Mai „eficient” spus, aș prefera unul dintre ticurile lui Ghiță Pristanda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare mi-aş dori şi eu o astfel de "rupere de realitate"! Am încercat şi eu să mă rup de realitate timp de vreo lună. Am stat departe de televizor, departe de ziare, departe de calculator... Mi-am dat seama însă că nu se poate şi, mai ales, că nu trebuie să mă rup de realitate.
      Să aveţi o zi minunată!

      Ștergere
  19. Cu sau fără vrere, comparații am făcut în mintea mea cutreierată de incertitudi.
    Mă bucuram cu tot sufletul de frumusețea descoperită la fiecare pas, de farmecul unei lumi decupate parcă din reviste, dar, în același timp, apăreau întrebări- de ce la ei a ”mers„, de ce se poate, de ce pe fețele oamenilor citești echilibru, bucurie, încântare?
    N-am zărit nicicum insuportabilele sacoșe înțesate de cartofi și ceapă verde, nici goana bolizilor nerăbdători prin intersecții, nici bătrâni trăgându-și greu picioarele bolnave...
    Nici urmă de câini rătăciți.
    Culmea! până și cei DOI cerșetori, pe care i-am văzut de trei ori în aceleași locuri, aveau un fel de „demnitate„.
    Credeți-mă, nu exagerez!

    RăspundețiȘtergere