joi, 12 septembrie 2013

Sunt bune la ceva şi emisiunile de ştiri!


Dacă astăzi nu intram, din greşeală, pe un program de ştiri, muream prost, neavând de unde şti eu cum e şi cu autoapărarea asta. Tocmai mă pregăteam să butonez telecomanda, când am auzit vocea celui care comenta, un analist priceput la toate. Era vorba de un nou atac armat petrecut, ziua în amiaza mare, în buricul Capitalei.
Vorbind despre uşurinţa cu care autorităţile în drept eliberează permise de port-armă, analistul a adus vorba şi de autoapărare. Aşa am aflat eu că, în conformitate cu legea, se cosnideră autoapărare doar dacă răspunzi cu o armă cel mult de nivelul celei cu care eşti atacat. Dacă, de exemplu, agresorul se năpusteşte asupra ta cu o sabie iar tu, numărându-te printre fericiţii posesori ai unui permis de port-armă pentru pistol cu bile, îl foloseşti (pistolul, nu permisul!), ăla eşti. Puşcăria te mănâncă!
De-asta m-am hotărât eu ca, ori de câte ori voi pleca prin târg sau aiurea, să am asupra mea una bucată măciucă, una bucată cuţit, una bucată rangă, una bucată drujbă, una bucată sabie, una bucată lanţ, una bucată toporişcă, una bucată furcă, una bucată pistol cu bile, una bucată pistol cu gaze, una bucată pistol cu muniţie de război şi, de ce nu, una bucată pistol-mitralieră. Ca să am de unde alege! De unde, Doamne, iartă-mă!, să ştiu eu cu ce armă îi dă vreunuia prin cap să atentezee la viaţa sau integritatea mea corporală? Îmi pune unul cuţitul la gât? Scot şi eu brişca din buzunar! Ridică mai ştiu eu cine sabia asupra mea? De sabie va pieri!

Deocamdată nu am în casă nici măcar o bucăţică, darămite o bucată din armele enumerate, dar musai să fac rost! Că, uite ce au unii pe la casele lor!

4 comentarii:

  1. Nene Ilie, sa stii ca nu gandesti rau. O sa imi umplu masina cu cutite, pietre, bate, rangi "just in case" iar daca o sa fiu atacat, o sa il intreb pe atacator in bate sa ne batem sau in sabii sa ne taiem , ca sa nu incalcam legea. Si uite asa revenim la luptele traditionale din basmele cu Greuceanu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dom-le, nimic nu face cât o pereche de şosete bine impregnate cu acid piceric!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite că la asta nu mă gândii! Am trecut în opis şi una pereche şosete bine impregnate...

      Ștergere