miercuri, 13 iunie 2012

Asta-i UE! Uite-o, nu e!



Recunosc, cu mâna pe inimă, că sunt unul dintre oamenii care habar n-au despre funcţionarea UE, dar, spre deosebire de alţii, eu nu-mi dau cu părerea despre aceasta. Nici măcar la mine în familie, darămite în faţa unei ţări întregi, cum fac profesorii ăia de la televiziuni. Ca să mă dumiresc cum funcţionează această „maşinărie complexă, democratică, dar relativ greoaie”, l-am ascultat ieri, cu sufletul la gură, pe preşedintele nostru, scos la bătaie de recenta Declaraţie a Parlamentului României cu privire la reprezentarea europeană a ţării noastre.
Timp pierdut! Pentru că, în loc să mă dumiresc, m-am afundat şi mai mult în ceaţă. Mai ales în privinţa acelui „bucuclaş” articol 15 din Tratatul Uniunii Europene, care spune, citez din document: „Consiliul European oferă UE impulsurile necesare dezvoltării acesteia şi defineşte orientările politice generale.”, dar „nu ia decizii” (citat din domnul Băsescu). Să fie vorba de impulsuri electrice sau electomagnetice sau de „forţă, imbold, stimul capabil să determine o acţiune, o mişcare” (DEX)? Orice ar fi, eu cred că, fără luarea unei decizii, nu se dă drumul impulsurilor, aşa, aiurea, de către electricianul de serviciu de la UE, care, din greşeală, apasă pe un comutaor, în timp ce încearcă să şteargă urmele lăsate de trecerea unei muşte. O decizie trebuie luată de cineva, ca să ştie electricianul măcar la ce oră dă drumul impulsurilor şi cât le lasă să zbârnâie prin cabluri, că dacă astea, impulsurile, mai ajung până în România, să zicem, nu-l interesează pe el.
Timpul n-ar fi piedut să văd eu ce şi cum este cu doamna UE, pentru că astăzi, undeva mai după-amiază, preşedintele îşi reia prelegerea în faţa ziariştilor şi, prin intermediul acestora, a întregii ţări. Pe mine, însă, m-a pierdut de muşteriu. Ce rost are să-mi pierd timpul, mai ales că l-am auzit pe preşedinte, spunând cu gura lui: „Sunt unul dintre politicienii români care au participat la scrierea acestui Tratat, fără să îl scriu cu mâna”.
De-asta n-o să înţeleg eu niciodată cum stă treaba cu UE...

6 comentarii:

  1. Bre, nea Biliuţă, acu' io sunt înclinat să crez că cel mai corect ie DEX-u', cu definiţia aia pentru impuls: forţă, imbold, stimul capabil să determine o acţiune, o mişcare.
    Sigur, matale te-ai gândit imediat la electricitate, că deh, ca omu' subţire. Da' io mă gândii numandecât la şuturi. Şuturi în cur bre, că ş-alea sunt tot nişte impulsuri, care la o adică pot fi capabile să dezvolte un pas înainte, o mişcare carevasăzică! Da' acuma tre' să-l credem şi pe Băse, da la urma urmelor ştim noi câte impulsuri a încasat iel? Sau câte o să încaseze?
    În orişice caz io rămân atent, să văz cum se mai transmite astea. Impulsurile bre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acu parcă-mi pare rău că n-am urmărit şi prelegerea de ieri a lu domnu profesor "Ştie tot". Crez că vrea s-ajungă şi el "dottore", de-aia să străduieşte să iasă în faţă pă sticlă.

      Ștergere
  2. @Nea Biliuta ca bine le zisesi in final: "Pe mine, însă, m-a pierdut de muşteriu. Ce rost are să-mi pierd timpul, mai ales că l-am auzit pe preşedinte, spunând cu gura lui: „Sunt unul dintre politicienii români care au participat la scrierea acestui Tratat, fără să îl scriu cu mâna”.
    De-asta n-o să înţeleg eu niciodată cum stă treaba cu UE..."
    Chiar asa, altceva ma bun de facut nu ai ? :)
    sa fii iubit
    marcus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Văzuşi, adică nu văzuşi, că doar vorbirăm la telefon, că aseară l-am tratat cu indiferenţă. Aşa cum ne-a tratat şi el în ăştia opt ani de când ne-am procopsit cu el.

      Ștergere
  3. Ți-am citit cu mare atenție cele scrise la mine pe blog și am rămas stupefiat de cele aflate !
    Acei „ NEISPRĂVIȚI ” care ți-au înlocuit NUMELE de autor cu al actorului dan Puric, m-au PĂCĂLIT și pe mine și de aceea îmi cer sincer scuze ! Așa se întîmplă când dai crezare celor scrise pe INTERNET și le publici pe NEVERIFICATE .Ca dovadă a nevinovăției mele ( inducerea în eroare ) voi face corecturile necesare și de bun simț și-i voi da cu DELETE numelui actorului.Mai multe despre acest caz vei afla de vei intra din nou pe http://aliosapopovici.wordpress.com/
    atât la răspunsul dat acolo domniei tale cât și amicului MARCUS .
    În speranța că NELĂMURIREA s-a LĂMURIT,mi-aș dori ca să ne vizităm mai des că din cele constatate în urma citirii celor postate pe blogurile noastre, AVEM cam aceleași OPINII despre cum merg treburile pe la COTROCENI mai ales....
    O după amiază plăcută !
    Am onoarea să vă salut,
    Colonel ( r ) POPOVICI ALEXANDRU !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, avem cam aceleaşi opinii despre cum merg treburile în ţara asta. Ce mă bucură pe mine este că tot mai mulţi încep să aibă astfel de opinii. Important este să ne facem auziţi!
      Toate cele bune!

      Ștergere