luni, 19 decembrie 2011

Sluga slugii



Armata română, o instituţie atât de respectată de-a lungul vremii, este astăzi în mâna celui mai mare mincinos şi trădător din istoria sa. Este mincinos pentru că, deşi a afirmat că nu a făcut aşa ceva şi nici nu o va face, căci îl împiedică laşitatea şi este trădător pentru că nu numai că a călcat în picioare haina militară şi ceea ce aceasta reprezintă, ci pentru că nu se opreşte din a-i batjocori pe cei care au purtat-o. Ministrul este atat de obedient, încat domnia sa nu mai ţine cont nici de onoare, nici de bun simţ, nici de jurământul militar, şi cu atât mai puţin de omenie, de morală sau de istorie.
Sluga însetată de sânge a lui Băsescu, această ruşine fără seamăn pentru haina militară, contribuie şi el la umilirea pensionarilor militari. (…) Să nu uite însă domnul ministru că, cum spunea Codul Justiţiei Militare din 1937 (?!). Să nu uite, când va sta în faţa justiţiei şi a poporului, că şi-a alăturat spada de acest regim criminal şi că a făcut-o contra poporului, contra oamenilor pe care trebuia să-i apere şi nu să-i batjocorească. Să nu uite că a minţit până şi când a afirmat că nicio pensie militară sub 3.000 de lei nu va scădea...”
Frumos spus! Emoţionant. Mi-ar fi plăcut să aud aceste vorbe rostite de unul dintre parlamentarii proveniţi din rândul cadrelor militare în rezervă. Le-a spus o femeie-politician. O femeie-deputat, care a încercat să ţină piept hoardei portocalii, în şedinţa din Camera Deputaţilor în care a fost adoptată legea de aprobare a OUG privind recalcularea pensiilor militarilor. De ce îmi amintesc acum această diatribă îndreptată împotriva celui care ocupă fotoliul de ministru al Apărării? Pentru că stimabila, onorabila doamnă Aura Vasile a devenit liber schimbistă, a devenit progresistă, alăturându-şi spada „la acest regim criminal”, devenind sluga slugii însetate de sânge a lui Băsescu.
Rămâne să-şi... alăture spada la acest regim şi fostul ei şef pe linie de partid, primarul care este... Că nu degeaba o fi fost el decorat de şeful şefului mafiei personale a lui Adrian Năstase.

22 de comentarii:

  1. Niciodată nu v-am „văzut„ atât de revoltat..

    RăspundețiȘtergere
  2. .....că a minţit până şi când a afirmat că nicio pensie militară sub 3.000 de lei nu va scădea...”
    Frumos spus! Emoţionant. Mi-ar fi plăcut să aud aceste"...totul ar fi frumos chiar ..inaltator daca nu s-ar invarti in jurul pensiilor.......
    PS. ati uitat sa faceti referire si la cele care au crescut...circa 90%....

    RăspundețiȘtergere
  3. @ INCERTITUDINI:
    Nu faptul că doamna Aura Vasile a părăsit (uite că nu l-a mai părăsit!) PSD m-a revoltat. Pentru mine nu reprezenta nicio pierdere această plecare. Şi cred că nici pentru mulţi alţii. Demagogia din politica românească mă deranjează pe mine. Sunt arhicunoscute cazurile în care, după bălăcăreală, a urmat "pupat Piaţa Independenţei". Să ne amintim doar ce ziceau unul despre altul Traian Băsescu şi Gabriel Oprea, cum se "gratulau", spre deliciul mulţimii (ca să nu folosesc un alt cuvânt), Vadim şi Becali, cum mai voia să scape Bucureştiul de Elena Udrea primarul de la Sectorul 4, unul Cristian Popescu care, dacă şi adăugat în cartea de identitate numele unui erou de film, se şi vede justiţiar precum acesta.
    După cum observăm, ei se ceartă, ei se împacă. Noi suferim în continuare.
    Să aveţi o zi minunată!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ CEZAR:
    Ori încerci să fii răutăcios, ori nu ai citit cu atenţie ce am scris eu. Nu problema pensiilor militare era subiectul, ci Aura Vasile. Dacă nu am găsit un alt citat prin care să pot face legătura între domnia sa şi Oprea, ce să fac? Iar aprecierile "Frumos spus! Emoţionant." se voiau a fi ironice. Se vede că nici încercarea asta nu mi-a reuşit.
    Oricum, mulţumesc pentru vizită.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate Cezar nu poate functiona decit sub "aura" filozofiei bulgare si anume a aceleia "ca filozofia trece mai intii prin matze". Ginditi-va ce s-ar fi intimplat cu acesti oameni pusi intr-o situatie limita: poate ar fi dezertat, poate si-ar fi ucius superiorii, poate...si toate acestea prin prisma interesului personal. Asa ca nu-i cazul sa vorbim de caracter...cel putin unii, nu-i asa Cezare?
    Black Hole

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim- tu esti ...cu ceafa groasa si mai mult decat atat!
    Mai reciteste spusele mele si ..poate..poate ,desi ma indoiesc!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu don Biliuta- Aura V. era motivul,subiectul era....altul ! Dar in buna traditie a SScmd-ii credeti pe altii prosti !

    RăspundețiȘtergere
  8. Se pare că numai Brutus i-ar putea da Cezarului o replică ce ar rămâne fără replică :)
    În rest, domnul Iliuță are perfectă dreptate în tot ce scrie aici.
    Iar ruperea de context a unui pasaj sau altuia, în vederea mascării sau chiar negării acestei dreptăți, este un procedeu prea caraghios ca să nu iasă în evidență în ochii cititorului tipic al acestui blog.

    RăspundețiȘtergere
  9. Domnule Hari "sa-i dam cezarului ce-i al cezarului'! Eu m-am gindit deja ce-o sa-i dau...Sper sa poata duce!
    Black Hole

    RăspundețiȘtergere
  10. TOP GUN
    PESTISORULE,
    Cred ca ne-am dat seama cam cum functioneaza totul in politica ,in democracy se vrea la standarde,dar de fapt e animata de demagogia celor care sunt in varful piramidei!!!!Si cum spunea Ponta,gabita se vrea galant ,promite doamnelor politiciene ,marea cu sarea ,pielea ursului din padure,ca doar nu promite de la el!!!!!Face presiuni asupra cui trebuie si rezolvarea-i gata!!!!!Demult ,nu ma mai supar,nu ma enervez ,cand ii vad la tv,schimb pe travell &living,pe muzica!!!!
    Pestisorule,daca n-avem noroc sa moara astia de la conducere,de moarte naturala,atunci sper sa-si faca efectul blestemele!!!!!!!!!!!!
    Sau,sa-i lasam in plata Domnului,ca-i mai valoroasa justitia divina!!!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBITI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ CEZAR:

    Deci, don Cezar, ca să-l parafrazez pe Bălcescu, Aura Vasile fu ocazia iar nu cauza! Carevasăzică, am așteptat eu în fața calculatorului ca aceasta să-și trâmbițeze intenția de a întări rândurile progresiștilor și, cum a rostit ultima silabă, cum am dat drumul săgeții în vârful căreia înfipsesem talonul meu de pensie. Nu prea se leagă...
    În legătură cu ”buna tradiție a SCMD” la care te referi, dacă i-aș fi crezut pe alții proști, nu m-aș fi obosit să mai scriu rândurile de față, pentru că am constatat că pe blogul acesta și pe altele pe care le frecventăm amândoi nu prea se înghesuie proștii.
    Să ai o zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Hari:

    Nu cred că este vorba de ruperea din context. De multe ori tot încearcă don Cezărică să mă scoată din pepeni, dar nu a reușit.
    O zi bună!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim:

    Nu mă amestec în schimbul de replici, dar sper ca acestea să rămână în limitele decenței!
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. @TOP GUN:

    Nici să-i lăsăm în plata Domnului nu cred că e bine. Pentru o scurtă perioadă o putem face însă, mai ales că se apropie Crăciunul și spiritul acestuia ne îndeamnă la concordie.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Don Biliuta - este ca s-a mai animat discutia ?
    Astept o analiza (chiar si in versuri)obiectiva a..problemei !!
    PS. Asa-i,ai dreptate ..,,nu prea se inghesuie..prostii !!!
    Craciun fericit Don Biliuta,alaturi de cei dragi !!

    RăspundețiȘtergere
  16. Vă tot„ ascult„ ,domnilor!

    Nu mă pot lăuda cu o desăvârșită cultură biblică, încerc și eu, citesc, mă gândesc, revin.
    În Evanghelia după Matei„ , există o scriere foarte interesantă „Vindecarea slugii sutașului„( sutașul era comandantul roman a o sută de militari, adică un căpitan).

    Textul este bogat, trebuie să ai multă răbdare de a esențializa faptele povestite.
    Ce am înțeles eu ar suna cam așa- sutașul, căpitanul , în privința religiei, era păgân, dar era un om bun, îl cinstea pe Dumnezeu.
    S-a apropiat de Domnul , fiindcă el credea în puterea binelui.
    El îi comanda pe alții, dar s-a smerit în fața puterii Domnului.
    Minunea vindecării slugii lui s-a realizat prin credință.
    Cu cât cineva primește mai multe daruri, cu atât i se cere mai multă morală, mai multă bunătate.
    Mândria, aroganța, lipsa de considerație față de cei din mijlocul cărora s-a ridicat îl duc pe cel înnobilat la pierzanie.
    Salvarea este credința.
    Credință , înfrățită cu smerenia.
    Cine se mai smerește astăzi?

    http://www.crestinortodox.ro/sarbatori/sfantul-ioan-gura-aur/vindecarea-slugii-sutasului-sfantul-ioan-gura-aur-96172.html

    RăspundețiȘtergere
  17. TOP GUN
    Draguta doamna profesoara,
    Credinta,smerenia,da,dar,ptr.ei e prea tarziu,argintii si clinchetul lor zornaitor tulbura mintile celor care ne conduc!!!!!Li se par niste notiuni perimate si-ar vinde-o si pe maicuta lor daca iese banu',fara numar,fara numar!!!!!!Poate doar justitia divina sa ne mai salveze,sau macar sa ne 'teleporteze' altundeva fara jigodiile astea insetate de bani,putere,faima........!!!!!!!!!!!!!!
    SARBATORI FERICITE SI,SA FITI IUBITI!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pana la Dumnezeu ne mananca sfintii,mai ales aia autoproclamati.
    Dar e bine sa vedem ca se mai avanta cate unu si spune:
    - Gata frate,ajunge!
    FIE CA DREPTATEA SI IUBIREA DE NEAM SI VALORI SA TRIUMFE!
    SUNT SATULA DE MISEI SI DE VIPERE INDIFERENT DE CULOAREA DIN CERUL GURII !
    TUTUROR CELOR DE AICI LE UREZ PACE SI LUMINA SI UN PIC DE NOROC!
    SANATATE SI SARBATORI FERICITE BILIUTA & CO (VOI,NOI,).
    CU DRAG SURRY

    RăspundețiȘtergere
  19. Iliuta,
    A incerca sa il convingi pe Cezar ca nu are dreptate este sinonim cu a incerca sa respiri sub apa fara aparatura necesara.Inutil sa insisti. Cand vei crede ca ai scapat de el, va reveni sub alt id. Cand va promite ca nu te mai deranjeaza, iarasi va reveni. Sfatul meu, fa-te ca nu il observi.
    Si eu am un articol cu doamna deputat .Probabil in seara asta il voi posta . E interesant ce s-a intamplat si mai ales reactiile de dupa si de dupa .

    RăspundețiȘtergere
  20. Domnuel Iliuta permiteti-mi sa postez aici la dumneavoastra, fara resentimente pentru nimeni, un citat din George Calinescu. Cei care vor sa inteleaga bine, cine nu, nu!
    "Spiritul de contradictie este personalitatea prostului".

    RăspundețiȘtergere
  21. TOP GUN
    PESTISORULE,
    Nu te mai necaji,lasa-l pe Cezarica,el e mai cu mot ca doar Banatu-i fruncea,dar nu-i baiat rau!!!!!!!
    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si toate cele bune in anul care vine!!!!!!Pestisorule,sa ne delectezi cu cat mai multe versuri si poate vorbim cu ingerasul, sa gasesti un sponsor sa-ti publici minunatele poezii!!!!!!
    TUTUROR CITITORILOR ACESTUI BLOG,SANATATE SI SARBATORI FERICITE ALATURI DE CEI DRAGI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere