miercuri, 18 ianuarie 2012

Starea naţiunii

Ies viermii la lumină, ciumpalacii
o pun cu-aceştia de un prieteşug,
iar boii, dezlipiţi de ţâţa vacii,
refuză să mai stea cuminţi în jug.
Îşi pun probleme chiar şi dobitocii,
vin hahalere să le ţină hangul,
strigându-şi oful, azi, din toţi bojocii,
simţind, de gât, cum se lipeşte ştreangul.
E viermuială în întreaga ţară,
nevroticii, atinşi de insomnie,
îşi cată bolii leacul pe afară
şi strigă că-s sătui de tiranie.
Ţiganca împuţită se agită,
filmează toate astea găozarul
şi face mahalaua laringită,
strigând să iasă-afară ORDINARUL.


 Ilie Bâtcă

13 comentarii:

  1. C.I.A PREVEDE REVOLTA ARMATEI ROMANE !

    SCMDRR declanşează acţiunile de protest anti-guvernamentale şi anti-prezidenţiale pe 19 şi 24 ianuarie !
    Sindicatul militariilor in rezerva si disponolizati cheama la revolta
    Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi

    Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane.Înca din anii din ‘90, în numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatele statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, uniati militare traditionale, categorii întregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. În paralel, prin decizii de natura “economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii,zeci de mii de specialisti de înalta clasa împreuna cu familiile lor.În 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari în termen.În 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.

    în anul 1998: 36.500 ofiteri;

    - la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;

    la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;

    CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATA SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

    Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice. O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat Presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit Stabilizarea Romaniei care trebue citit invers. . Prezenta militarilor in uniforma chiar in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai citit astfel de scenarii. Adevărul e că eu nu prea bun bază pe ele şi, ca atare, nici nu mă hazardez în discuţii pe această temă.
      Să aveţi o zi bună!

      Ștergere
    2. Am mai citit astfel de scenarii. Adevărul e că eu nu prea bun bază pe ele şi, ca atare, nici nu mă hazardez în discuţii pe această temă.
      Să aveţi o zi bună!

      Ștergere
  2. TOP GUN

    Personal,pe mine nu ma deranjeaza 'epitetele' folosite,important e sa scapam de 'ORDINARI',..........mi-ar place sa cred ca eforturile celor din piata nu vor fi zadarnice!!!!!!!!Sa ne fereasca Dumnezeu,de tradari,razbunari si varsare de sange!!!!!!!!!
    Ei ,si daca nu intra pe fir si Mossad-ul,KGB-UL,( n-am rezolvat nimic)),ca CIA,am inteles ca-i deja p-aici !!!!!Da,de ce nu?????? tot felul de scenarii,tot felul de personaje,asa ca .......??????!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 18.01.2012
      Revenire cu privire la participarea oficiala a membrilor SCMD la manifestatiile din Capitala din data de joi, 19.01.2012, orele 17.00


      Deoarece nimeni nu a obtinut pana la ora actuala o aprobare oficiala pentru a organiza vreun miting, pichetare sau alta forma de protest in Piata Universitatii, SCMD nu va participa oficial. Membrii SCMD pot participa insa, ca si pana acum, individual, ca cetateni, fara insemnele SCMD.

      Pentru presa care a facut speculatii pe seama noastra, afirmam ca nu suntem nici organizatori, nici coorganizatori ai manifestatiilor din Piata Universitatii. Nimeni nu este organizator! Acolo se desfasoara o actiune spontana, declansata de lipsa de bun simt a autoritatilor, de calcarea in picioare de catre Putere, nu numai a drepturilor tuturor categoriilor socio-profesionale ci a insasi sperantei de viata a romanilor. HA,HA,HA,HA,.....

      Ștergere
    2. @ TOP GUN:
      Nici pe mine nu mă deranjează epitetele. Mai aveam şi altele pe care le puteam evidenţia, dar nu am vrut să-i plictisesc pe prietenii care vin pe aici. În legătură cu speranţa, gând la gând cu bucurie...
      Toate cele bune!

      Ștergere
    3. @ Anonim (ora 11,58):
      Eu nu am râs când am citit "revenirea", pentru că a trebuit să-mi întrerup activitatea şi să... revin eu asupra unui anunţ postat pe pagina Sector 5. Asta, ca să nu-mi reproşeze cineva că am dezinformat.
      O zi bună!

      Ștergere
  3. SUPERB NEA ILIE, PUR SI SIMPLU SUPERB !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marine, fac şi eu ce pot. Văd că tu poţi mai mult. Să ştii că am citit tot ce ai postat. Din lipsă de timp, nu prea am comentat.
      S-auzim de bine!

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Grozava ! O trimit prietenilor imediat.Baconschi are dreptul la un exemplar cu autograf ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să înțeleg că printre prieteni se numără și Baconschi, care va primi un exemplar cu autograf?

      Ștergere
  6. Baconschi, Baconschi,
    Javră, ca Nicolschi,
    Cum de toate-ţi merg
    Precum lui Grunberg?

    Venetic pe plai
    În români tu dai
    Baconschi, Baconschi,
    Ce-ţi văd ţie, ochii?

    RăspundețiȘtergere