marți, 17 ianuarie 2012

Siguranţa naţională, în pericol?!

    De patru zile, România e un sat/stat fără câini. Paza obiectivelor, a bunurilor şi valorilor de importanţă deosebită pentru apărarea ţării, pentru activitatea statului, pentru economie, ştiinţă, cultură şi artă, a localurilor misiunilor diplomatice sau ale unor agenţii şi reprezentanţe economice, precum şi a sediilor unor organisme internaţionale, care desfăşoară activităţi pe teritoriul României, stabilite prin hotărâre a Guvernului este la pământ. Transportul unor valori importante, constând în sume de bani, titluri de credite, cecuri ori alte înscrisuri de valoare, metale şi pietre preţioase, valori ştiinţifice, tehnice, de cultură şi artă, precum şi transportul armelor, muniţiilor, materialelor explozive, stupefiantelor, al substanţelor toxice sau radioactive ori al altor materii sau substanţe periculoase este pe chituci. Fiind în pericol să deraieze, din cauza tot mai deselor furturi de cabluri şi bucăţi de şină, numai bune de predat, de către unii dintre conaţionalii noştri mai tuciurii, la centrele de colectare a fierului vechi, trenurile destinate transporturilor speciale sunt trase pe linia moartă şi lăsate în grija acarului Păun.
    Înalţii demnitari români îşi fac griji pentru viaţa lor şi, mai ales, a odraslelor lor, iar cei străini nu se mai înghesuie, ca până acum,  să vină în România, de teamă că s-au împuţinat instituţiile statului abilitate prin lege, care să le asigure protecţia personală şi paza sediilor de lucru şi a reşedinţelor. Circulă pe internet iar televiziunile au preluat ştirea conform căreia terorişti şi diversionişti din toată lumea şi-au dat mâna şi afluiesc, din cele patru puncte cardinale, spre plaiurile mioritice, unde pot exersa nestingheriţi tehnicile de distrugere şi, cu precădere, pe cele de manipulare a opiniei publice autohtone, având în vedere că o componentă importantă a sistemului de apărare ordine publică şi siguranţă naţională este, momentan, în imposibilitate de a-şi îndeplini misiunile de prevenire, neutralizare şi lichidare a actelor teroriste şi diversioniste.
    Evadaţii, dezertorii şi alte persoane despre care există date şi indicii temeinice că intenţionează să săvârşească sau au săvârşit infracţiuni ori care se sustrag măsurii arestării preventive sau executării pedepselor privative de libertate răsuflă uşuraţi şi zburdă în voie spre casele lor sau spre locurile vizate pentru o eventuală devalizare, forţele abilitate prin lege pentru a executa misiuni de urmărire şi prindere a lor fiind, în  prezent, diminuate. De cap şi-au făcut în aceste zile atât „branconierii”, cât şi „ţapinarii” de ocazie, acţionând nestingheriţi prin pădurile patriei, fără teama că vor fi prinşi de cei care ar trebui să participe, împreună cu alte instituţii abilitate, la supravegherea, controlul şi asigurarea protecţiei si conservării fondului cinegetic şi piscicol natural, a fondului silvic şi de protecţie a mediului, prin măsuri specifice de prevenire şi combatere a oricăror încălcări ale prevederilor normelor legale.
    Mare noroc pe capul nostru că, în aceste patru zile, nu prea s-au produs în ţară incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii, calamităţi şi catastrofe, pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor provocate de astfel de evenimente nemaifiind
suficiente forţe de intervenţie care să acţioneze, împreună cu unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale, cu cele ale ISU şi cu alte formaţiuni prevăzute de lege, pentru salvarea şi evacuarea persoanelor şi bunurilor periclitate.
    Toate aceste din cauză că, de patru zile, jandarmii români au fost deturnaţi de la rosturile fireşti, prevăzute în cartea lor de căpătâi - Legea 550/2004 – şi, din aproape toate literele alfabetului (de la a, la t), câte are art. 19 din lege, referitoare la atribuţiile Jandarmeriei, ei ţin cu dinţii doar de literele b şi c, în dreptul cărora se spune  că jandarmii  execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marşurilor, demonstraţiilor, procesiunilor, acţiunilor de pichetare...  şi a altor asemenea activităţi care se desfaşoară în spaţiul public şi care implică aglomerări de persoane, precum şi misiuni de restabilire a ordinii publice, când aceasta a fost tulburată prin orice fel de acţiuni sau fapte care contravin legilor în vigoare.
    Cine a tulburat şi încă mai tulbură, în aceste zile, ordinea publică? Păi, cine alţii decât nişte huligani nevrotici dintr-o mahala violentă şi ineptă, care, chiar cu riscul de a-i provoca o scârbă existenţială unui cioban care se visa preşedinte al României, nu se mai mulţumesc cu statutul lor de viermi şi îndrăznesc să ridice glasul împotriva celor care le vor binele. Un bine pe care  această populaţie, imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, nu-l înţelege şi alege, în locul reformei Statului, retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic de către Opoziţia care şi-a activat, în sfârşit, întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej.
    Ferească sfântul ca, speriat de mersul evenimentelor, cineva să-şi arunce privirea peste ce spune litera o a art. 19 din lege şi, pentru a întări spusele de la litera c, să-i aducă înapoi în ţară pe jandarmii care  participă, în condiţiile legii, la misiuni în afara teritoriului statului roman, cu efective şi tehnica din dotare, la activităţi de instruire, la constituirea forţelor internaţionale destinate îndeplinirii unor misiuni în cadrul acţiunilor de prevenire a conflictelor şi gestionării situaţiilor de criză, de întărire - consiliere, asistenţă, formare, control - a forţelor de ordine locale sau de substituţie a acestora în toate domeniile lor de activitate.


Aduc mulţumiri, pe această cale, celor care au trudit la elaborarea, aprobarea şi promulgarea Legii nr. 550/2004, din care m-am inspirat în scrierea acestor rânduri. Şi, nu în ultimul rând, mulţumesc domnilor Baconschi, Becali, Cotoi şi Urban, pe care i-am citat, fără folosirea ghilimelelor de rigoare. (Autorul)

7 comentarii:

  1. E grava. E groasa. Stai numai un pic, sa vezi ca si opozitia va canta in struna puterii, pentru ca au inceput unii "golani " sa spuna ca s-au saturat de toata clasa politica , indiferent de partidul din care fac parte. Atunci sa te tii. Sa vezi dragoste si armonie intre putere si opozitie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca Armata ar trebui sa-si faca simtita prezenta ,prin preluarea unor obiective de interes strategic !!

      Ștergere
  2. Iar ,,DEZASTRUL", nu se opreste aici.
    Un procent de 0,05 % din populatia tarii isi impune doleantele fata de 22 milioane de romani, partidele care au devalizat bancile (Bancorex,Dacia Felix, Agricola, etc.), au dat pe nimic resursele naturale ale tarii, au dat pe comisioane grase industria nationala, striga acum din toti bojocii ,,uite hotii" , cei care au bagat TAXA AUTO in 2007, striga acum ,,jos taxa auto" (au uitat taxa de viciu). Pompierii care erau in sondaje pe primul loc la increderea populatiei, acum sunt pe ultimul loc, si li se va distruge autospecialele(inclusiv SMURD).
    Jandarmii, cand vor salva oameni si bunuri pe timpul dezastrelor naturale sa nu mai fie primiti cu bucurie si incredere, sa fie primiti cu borduri, sticle incendiare si suruburi.
    Cezar, nici armata nu mai este credibila, deoarece plutonierii majori au inceput sa conduca coloneii (chiar daca sunt in rezerva).
    Neacsu, continua sa visezi cu poneiul in brate, dar cand te vei ,,destepta" vei constata ca tot un cacat este.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Biliuță,
    Dincolo, în paralel cu toate acestea sau în mijlocul acestei realități-amalgam, sunt(și) niște tineri normali, români adevărați, oameni în mâna cărora ne putem încredința viitorul!
    Mă bucur că avem încredere în forța lor ”Singura soluție/propria evoluție„!

    RăspundețiȘtergere
  4. @AnonimJan 17, 2012 05:08 AM
    Tatiucu',esti tare.Fuga la 3coceni in locul lui Lazaroiu.Electoratul nu este de 22 milioane.Mergi de te odihneste(daca nu ai constant probleme cu capuletele).
    @Cezar
    Nu vrei ca armata sa preia controlul ministerului vacii merinos?

    RăspundețiȘtergere