duminică, 8 ianuarie 2012

Cine e umilit?

Am fost coleg şi cu Carmen şi cu Marcel Hâncu. Cu Carmen, doar trei luni, la un curs postuniversitar de comunicare şi relaţii publice. Pe Marcel îl cunosc mai de mult. De pe vremea când uceniceam amândoi în aspra dar frumoasa meserie a armelor. De atunci, ne-am mai întâlnit de câteva ori, pe timpul ducumentării mele jurnalistice în garnizoana în care lucra. Astăzi i-am revăzut pe amândoi, într-o emisiune tv având ca temă scrisoarea pe care locotenent-colonelul în rezervă Marcel Valerian Hâncu i-a adresat-o ministrului Apărării. Privindu-i la televizor, după un car de ani, n-am reuşit, oricât m-am străduit, să descopăr o cât de mică urmă din trăsăturile care, altădată, le luminau chipul. Privirea şi glasul nu exprimau decât o durere surdă, suportată cu resemnare, dar şi cu demnitate.
Cum invitaţii emisiunii criticau aspru măsurile luate de Guvern în legătură cu revizuirea pensiilor fostelor cadre militare, era de aşteptat ca Tiberiu Frăţilă să sară în apărarea şefului său pe linie de partid şi de stat. Şi chiar a făcut-o. Vehement, ca de fiecare dată, mai că nu le-a zis-o direct soţilor Hâncu: „Ce tot vă mai plângeţi, măi, amărâţilor, când vă bucuraţi de atâtea privilegii? Aţi uitat că fiul vostru a fost înaintat, de la gradul de caporal, la cel de sublocotenent? Sau că domnul Traian Băsescu, în persoană, l-a decorat pe acesta cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război? Şi, dacă toate astea nu vă sunt de ajuns, aflaţi că numele fiului vostru, Bogdan Valerian Hâncu, apare scris pe o placă comemorativă realizată,  în Bucureşti, prin contribuţia domnului Oprea şi a primarului Sectorului 4!”
Şi mai au soţii Hâncu un privilegiu despre care domnul contraamiral de flotilă T.F. nu a mai pomenit. Acela de a-şi vedea fiul, ori de câte ori îi prinde dorul de el, răsfoind albumul cu fotografii sau privind înregistrările video în care acesta apare, doar până la vârsta de 28 de ani. La această vârstă Bogdan şi-a încheiat socotelile cu viaţa, departe de ţară, tocmai în Irak, fiind ucis într-un atentat, în timp ce executa o misiune de patrulare, într-o patrulă mixtă româno-italiană. A fost primul militar român mort în Irak. 

„Ori de câte ori mulţumim post-mortem unui militar trebuie să ne gândim că, în viaţa de zi cu zi, trebuie să ne gândim cu recunoştinţă la Armata Română, o armată care îşi apără poporul departe, alături de aliaţi, în lupta cu cel mai mare flagel al lumii moderne  - terorismul. Încă o dată, mulţumesc familiei Hâncu, îţi mulţumesc ţie, sublocotenent post-mortem Bogdan Hâncu!” Acestea au fost cuvintele prin care preşedintele Traian Băsescu, prezent pe Baza Militară 90 Otopeni, aducea, în faţa unui sicriu învelit cu Tricolorul, un ultim omagiu unicului fiu al familiei Hâncu. În ce constă astăzi, la aproape şase ani de la acel tragic eveniment, mulţumirea preşedintelui Băsescu? În diminuarea pensiei tatălui lui Bogdan cu aproape 1.000 de lei.
Pe tot timpul emisiunii tv, pe ecran era titrat: „Tată de erou, umilit”. Cred că mergea foarte bine şi fără virgulă.

48 de comentarii:

  1. Ba chiar cred că virgula e pusă din greşeală.
    Ce să mai...! Interesant este că prin angajarea în zone de război, România a "făcut rost" de ceva veterani de război mai proaspeţi. Ei sigur se simt extrem de onoraţi de către Statul Român. Ştii care-i pensia unui veteran de război? A unei VVR (văduvă de veteran de război)?
    Ce dracu' mai caută proştii ăia-n Irak sau Afganistan?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Cârcotaşu:

    Sunt militari de meserie,
    nu doar de-un an şi patru luni,
    dar, cât ar fi unii de buni,
    se-ntorc acasă în sicrie,
    nişte eroi de circumstanţă,
    jertfiţi dincolo de hotare,
    noi nu-nţelegem, dar ne doare
    această jertfă la distanţă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine spus carcotasule, dar cei batrani care mai sunt cativa se mai uita cineva? Si cei vechi , si cei noi sunt dati uitarii! Cineva sa raspunda de batjocura asta! Dar cine....?

    RăspundețiȘtergere
  4. Carcotasule, hai sa iti spun ceva .
    Uno: Acuma un an umblam sa fac un Protocol de colaborare local, in Craiova intre toate asociatiile militarilor in rezerva saua ctivi din Craiova , un protocol care juridic nu ne implica cu nimic, fiecare isi respecta propriul statut si propria conducere, dar ne angajam sa ne sprijinim reciproc in actiunile de aopararea a drepturilor si mai ales, sa nu ne denigram, sa nu ne lovim intre noi, indiferent de unele diferente de opinii. Am umblat pe la sediile si sefii tuturor asociatiilor din armata si politie, jandarmi inclusiv veteranii de razboicare in Craiova au doua asociatii care se mananca intre ele. Stii ce mi-au raspuns veteranii ? Noi nu suntem asociatie a cadrelor militare, noi suntem veterani, fost soldati, unii si fosti ofiteri, dar avem alte obiective, nu ca sindicatul vostru. Despre reactia celor de la ANCMRR nu mai vorbesc , refuz asteptat. Am reusit sa inchei acest protocol cu sindicatele celor din penitenciar, cu o asociatie a politistilor si un sindicat al politistilor. Militarii au dat pas. Tu despre care care veterani vorbesti, sa ii caut si eu.
    Duo: Stiu care este pensia unui veteran de razboi. Stiu si cine a stabilit-o. In nici un caz militarii in rezerva. Cine ii opreste sa apeleze la sindicat, sau la asociatiile militare pentru ajutor in lupta pentru obtinerea unor compensatii sau pensii corespunzatoare? Orgoliul ?
    Tre: Cei ucisi pe campurile din Irak sau Afganistan nu au nici o vina ca parlamentarii, CSAT si presedintele tarii au decis sa ii trimita acolo si nici ca s-au aflat in calea glontului sau a minei. Au depus un juramant , au facut un contract cu tara , l-au respectat. Tara cum il respecta ? Dar tu, cum ii respecti pe ei ?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Neacşu,
    Dom'le, e simplu. Veteranii bătrtâni nu le au pe astea cu asocierea, s-au afiliat şi ei la singura asociaţie existentă, cea a Veteranilor de Război şi asta cu mai mult timp în urmă. Într-adevăr, acea asociaţie nu e structurată asemeni sindicatelor de azi, într-adevăr membrii lor au toată diversitatea gradelor militare existente la vremea respectivă în armată. Şi atâta vreme cât au rămas foarte puţini, nici nu se mai punea problema vreunei îmbunătăţiri. Iată însă că acum li se adaugă veterani de război tineri, care ar putea schimba ceva. Din păcate nici vorbă, se încadrează în ce există cu o resemnare pe care n-o pot înţelege.
    Despre asta e vorba.
    Pe mama mea, VVR, la 83 de ani, e greu ca eu s-o fac să mai şi înţeleagă că ar trebui să fie altfel. Dar cei de azi, care ştiu ce se va alege de ei, cum de se mai "înghesuie" la astfel de "onoruri"?

    RăspundețiȘtergere
  6. TOP GUN
    PESTISORULE,
    Dureros ptr.parinti ,sa-si ingroape copilul la numai 28 de ani,dureros ca copilul sa plece inaintea parintilor, sfidand legea firii!!!!!!Ce pot sa-ti mai spun???????Umilitor este ,tot ce ni se -ntampla de douazeci de ani incoace,un hatis al umilintei,al tradarilor,al minciunilor,al tupeului,al prostiei,al parvenitismului,al oportunismului,al kitsch-ului,al incompetentei ,din pacate,ne trebuie nu 20 de ani, poate 100,pana ne dezmeticim noi sau generatiile viitoare!!!!!Nici nu vreau sa cred ca traim astfel de vremuri si inca ce-o sa ne mai astepte!!!!!!!Raul ,a fost facut,trebuie sa gasim solutii ca binele si frumusetea sufletului sa invinga!!!!!!!Nu trebuie sa privim in urma cu manie si mai ales sa nu lasam sa ne copleseasca resentimentele,trebuiesc tratate ca pe niste animale de casa!!!!!Sa incercam noi cu noi,vis a vis de cei care ne-au facut sa ne curga lacrimi pe obraz!!!!!!Sa iertam, sa invatam lectia smereniei si-a umilintei ,sa avem o atitudine pozitiva la toate rautatile,poate anul asta chiar trebuie sa avem puterea unui dragon ,ca suntem in anul dragonului de apa!!!!!Nu prea imbratisez eu feng shui-ul,dar poti sa stii?????
    FRUNTEA SUS SI CURAJ!!!!!
    O SAPATAMANA EXCEPTIONALA SI,SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Facem un mic calcul(daca fac vreo greseala ,rog sa interveniti)
    Lt col.ce s-a zmiorcait asta seara la a3 pensie aprox.3900 lei(oare cu ce functie si sporuri a scos-o?)
    Sotia tot militar cred ca minim 2500 are si ea
    La 6400/luna - Mai adaugati - compensatoarele + asigurarea de deces a fiului (cateva zeci de mii de euro)+ alte ajutoare de la MApN..... te apuca ameteala !!!
    Pierde acum aprox.900 lei
    Are el drepul sa planga,sa intineze si memoria copilului(care tot dupa bani a mers si a murit.Sa nu-mi spuna cineva ca la 26 ani te angajezi ca militar din pasiune pentru meseria armelor .....etc)
    Se mai mira ca ministrul i-a intors spatele? Asti-s oameni... mai si minte facand referire la recal. din decembrie si lasa sa se inteleaga cum ca asa a ramas!!!
    Daca am gresit undeva rog sa ma corectati......

    RăspundețiȘtergere
  8. ionela says:

    si totusi nu inteleg ceva…la cati pensionari a scazut pensia??? mama mea, medic la pensie are 10 mil – pensie..acel domn la 41 de ani 23 de mil…nu vi se pare ca sariti calul??? cate vieti a salvat dl dogaru, pricina, si acel maior de 41 de ani??? sa fim seriosi..m-am saturat sa aud cum va lamentati…dar nu va ganditi decat la voi..dupa parerea mea sunteti egoisti..

    cat priveste pe acel fratila, el spune ce stie, ..si cam atat…poate ceilalti vin si spun cat au pensiile si ce au facut pentru tara asta….

    RăspundețiȘtergere
  9. Carcotasu,
    Domnule , sa iti spun eu cum sta treaba . Domnii din conducerea acestor asociatii, nu doresc nici o asociere , nici un protocol pentru ca le e teama ca vor fi subordonati cumva sau va incerca cineva sa le impuna niste reguli. Pe de o parte se simt amenintati, pe de alta , considera ca cei care nu au facut razboiul nu merita sa fie tratati ca egalii lor. Chestie de orgolii si ambitii.Pe de alta parte, daca nu inteleg ei ca persoane , nici nu sunt dispusi sa li se explice si ce e mai grav , iau decizii fara sa consulte membrii asociatiei. Le-am propus sa ma adresez adunarii generale sa le explic despre ce e vorba si au sarit curentati. IN AL TREILEA RAND, NCAND S-A PROPUS O LEGE A VETERANILOR DE RAZBOI , UNDE SA FIE INCLUSI SI CEI CARE AU PARTYICIPAT LA MISIUNILE DE LUPTA IN TEATRELE DE OPERATII SU MISIUNILE DE MENTINERE A PACII,AU SARIT IN SUS SI S-AU OPUS ACESTEI LEGI .Ca asa e romanul i se pare ca numai el merita ceva altul nu . Deci sa nu mai ceara sa fie ajutati, daca NU VOR SA FIE AJUTATI.Eu le port respect, ii stimez , respect anii si greutatile prin care au trecut si trec , am incercat sa apropii punctele noastre de vedere si activitatile, dar au refuzat categoric,. Vor sa moara in suc propriu. Ce poti face ? Vor sa ramana in conserva lor. Asa ca nu mai invinui pe tinerii veterani, pentru ca nu avem asa ceva , iar sindicatul sau celelalte asociatii nu vor fi acceptate ca partereni de dialog, pentru ca .. NU U FACUT RAZBOIUL LOR. CHIAR EI INTRE EI SUNT IMPARTITI INTRE EST SI VEST DESI SUNT APARTINATORI AI ACELEIASI ARMATE. Ce alt exemplu mai vrei ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca propunere : sa se mentina in plata cuantumul cel mai avantajos doar in cazul in care este calculat dupa L164/2001, fara amendamentele si completarile aparute gen…. cu ultimul salariu, ultima luna de venituri(in care sa fie incluse sporuri reale si inventate pe ultimii 3 ani etc)….ar fi ceva rezonabil…..inclusiv daca s-ar lua veniturile pe ultimele 12 luni de activitate…sau 24 luni…..in nici un caz pe ultima luna sau ultimele 3 luni de activitate…acolo cred ca s-au facut multe inginerii financiare

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim 09.56, Cam ai dreptate.Multi au profitat de lege si au facut aranjamente si permutari, dar nu toti.PARTEA PROASTA ESTE CA NOUA LEGE ESTE APLICATA PROST. Si in primul rand nu se poate aplica retroactiv. cam asta e ..

    RăspundețiȘtergere
  12. In alta tara asa ceva era de neimaginat. Ce spun mereu ? Jos cu MAFIA ! O seara frumoasa, :) Odorica

    RăspundețiȘtergere
  13. Facem un mic calcul(daca fac vreo greseala ,rog sa interveniti)
    Lt col.ce s-a zmiorcait asta seara la a3 pensie aprox.3900 lei(oare cu ce functie si sporuri a scos-o?)...


    Acelaşi mesaj postat la Plano10, semnat Cezar.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Carcotelule- Nu ai citit cu atentie (probabil nu poti )
    Am precizat ca-i postat de un Anonim peste tot !

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu-i postat de anonim Cezare si oamenii pot sa se convinga dind "clik" pe "nikname-ul" tau! Pe linga alte "calitaturi" mai esti si mincinos. Din acest considerent, tu nu puteai fi ofiter al armatei romane.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar nu a fost, nu este si nu va fi niciodata ofiter.Poate doar ca Turcescu, adica asa cu gradele, in rest caracterul lui nu il califica. Scrie sub anonimat, sub zeci de pseudonime, injura pe toata lumea. Asta e Cezar.

      Ștergere
  16. Bai narodule !!- l-am copiat de pe Mh si am formulat raspunsul pt .Kara... Nu poti sa intelegi nici macar atat!!!
    Si una peste alta ,de ce nu comentezi continutul? Ce importanta are cine l-a publicat

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Cezar,
    Si una peste alta ,de ce nu comentezi continutul?
    Pentru că-i infect, la fel cum nesimţită e postarea lui aici, unde stăpânu' blogului vorbeşte în cu totul alţi termeni despre cazul în discuţie.
    "Alt anonim" îmi spune că nu puteam fi ofiţer al Armatei Române. Dacă asemenea specimene se dau foşti ofiţeri ai Armatei Române, eu mărturisesc că mi-e jenă să fiu considerat chiar şi fost coleg cu ei. Am mai spus-o şi-n altă parte, unde "i-am" întâlnit.

    RăspundețiȘtergere
  18. De ! Diversitatea de opinii! Daca nu-ti place...ia javra si mergi!!

    RăspundețiȘtergere
  19. PS. ..cam rezulta ca tu ai fi ..si distinsul anonim, care are serioase probleme cu capacitatea de a intelege un text!! Bravo ..javra ! Faci progrese!!

    RăspundețiȘtergere
  20. TOP GUN
    Domnilor,
    Carcotasu,Cezarica,
    Nu puteti ajunge la un modus vivendi,serios voi sunteti ofiteri,aveti onoare,demnitate,dreptatea se poate face si in termeni civilizati,nu neaparat cu injuraturi sau cu masuri coercitive!!!!Macar ,sa aveti decenta, sa pastram un moment de reculegere verbal, ptr.drama sotilor care si-au pierdut copilul!!!!!
    Indiferent care este opinia voastra,ca e pe baza de voluntariat,ca iau bani,ca nu ii obliga nimeni,la urma urmei suntem oameni si este o tragedie, care nu ne poate lasa indiferenti!!!!!!
    Sper sa va calmati,sa aveti un ton decent si de ce nu??? sa va dati chiar mana!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cezare atit poti! Esti slabutz din toate punctele de vedere, dar mai ales al IQ-ului! Unii te cunosc, altii nu trebuie sa te cunosca in "adevarata ta splendoare" de analfabet. Lasa blogurile oamenilor seriosi in pace si posteaza pe ala al tau ce vrei tu! Si nu va mai legati de femei, golanilor daca aveti un pic de shorici pe obrazul ala al vostru! Hai fuguta, nu mai posta pe blogul asta ca nu-i blog pentru prosti!

    RăspundețiȘtergere
  22. @T.G.-Te-ai referit si la...asta de mai sus??!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Cezar,
    PS. ..cam rezulta ca tu ai fi ..si distinsul anonim...
    Ei bine nu, io am blog pe wordpress şi mi-am făcut cont Google ca să pot posta (nu ca anonim) pe blogspot. Asta-i evidenţa. N-am postat niciodată ca "anonim".

    @ Top Gun,
    Având în vedere poziţiile exprimate de "Cezar", nu poate fi vorba, din partea mea, de-a ajunge la un modus vivendi cu un asemenea specimen. Sigur, am lucruri mai serioase de făcut decât a-l băga în seamă, dar dacă el mi se adresează cu "javră", sigur, făcând aluzie la avatarul meu, eu nu pot să-l caracterizez decât ca o JIGODIE, fără nicio aluzie, legat de poziţia lui de golan scandalagiu, săritor la beregăţile cadrelor armatei române.
    Punct.
    Îmi pare rău pentru poziţia ingrată în care se află gazda noastră, dar nu este vina mea, până la urmă va trebui să ia poziţie faţă de una sau alta dintre cele două curente....

    RăspundețiȘtergere
  25. @Carcotel - Te folosesti de TG -ca asultator cititor ,pentru a profera injurii si mai grav -pentru a minti !!!
    Eu nu sar la jugulara nimanui,posibil Javra ta subnutrita,care se uita a mila !!!
    Eu vorbesc si mai ales am vorbit,in numele celor peste 85% dintre pensionarii militari!
    Odata cu punerea in aplicare a L119 pot spune ca am avut dreptate ,peste tot!
    Tu te-ai trezit fooooarte tarziu si dupa cum bine sugereaza si pseudonimul tau nu faci altceva decat ...CARCOTESI !!!????
    Iti doresc spor la munca si nu vad absolut niciun motiv pentru care sa te mai bag in seama !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e cezar, el vorbeste in numele celor 85% din anonimii care posteaza pe toate blogurile unde se poate injura.

      Ștergere
  26. Cezare javroche, nu mai sunt peste 90%? Ca sa vezi cum a gresit seful tau, uneperistul izmanar.

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Cezar?!!??
    Eu vorbesc si mai ales am vorbit,in numele celor peste 85% dintre pensionarii militari!
    N-am auzit pe nimeni să te fi delegat să-l reprezinţi, eu în niciun caz şi deşi vorbesc numai în numele meu sunt sigur că nu puţini gândesc asemeni mie.
    Când baţi câmpii cu reprezentarea a 85% din pensionarii militari psihiatrul tău ce spune?

    RăspundețiȘtergere
  28. Mai frumosilor, de ce nu va certati voi pe blogurile voastre ? Si Cezar si Carcotasu. Nu stricati blogul omului cu porcariile voastre . Nu e frumos. Pana acuma aici se vorbea in versuri acuma ati venit voi se injura. Mutati-va satra.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mey,mey, Cetzarusule vezi ca Anonimul de la - 10 ianuarie 2012, 14:54 ari tilifon .....

    RăspundețiȘtergere
  30. Plugusor cu patru boi
    Si cu brazda ..lata,
    Te lasa batu-l-ar vina,
    Doar cu trei si-o....vaca!
    PS. Multumesc pt. informatie!!Posibil,Ul luand in considerare IQ-ul !!

    RăspundețiȘtergere
  31. Salut, Iliuta! O defectiune tehnica "infiltrata" prin PC-ul meu, m-a tinut la distanta de blogosfera cateva ore. Vreau sa spun ca si eu il cunosc pe Marcel foarte bine. Cand am auzit anuntul despre moartea caporalului Hancu, ceva ma ducea cu gandul la Marcel. Nu credeam insa sa aiba un fiu asa de mare, el fiind mai mic decat mine cu un an. Cand l-am vazut la catafalc am avut confirmarea.
    Mare durere! Si atunci, si acum. Pacat!
    Carco@ Mi-ai spus ceva, candva. Ti-am ascultat sfatul. Procedeaza in consecinta. Soriciul gros tine la tavaleala.

    RăspundețiȘtergere
  32. Ci trafic ai don Ilie,da ci trafic!!! Ai inceput ghini anul!!!
    Concurenta(vorba vini) de la Soare rasari,moari!!

    RăspundețiȘtergere
  33. @Carcosu!
    In "viltoarea evenimentelor" si a schimburilor de focuri pe care le-ai avut cu Cezar, nu ai inteles comentariul mau de la 10:46, care facea referire strict la "calitatea" de ofiter a lui Cezar.
    Cu asta eu am pus punct acestui subiect! Sa nu-i murdarim blogul domnului Biliuta cu mascari, chiar daca acestea ii sunt adresate lui Cezar.
    ...Imi pare rau de Cezar despre care cred ca nu are un suflet rau, dar citeodata dovedeste ca este f.f.f. NATARAU!
    Haideti sa lasam muzele sa coboare pe acest blog, iar rufele murdare sa ni le spalam altundeva!

    RăspundețiȘtergere
  34. Scuze, corectez: "@ Carcotasul"! Tastatura bat-o vina, combinata cu o cana de vin din productia proprie.

    RăspundețiȘtergere
  35. @ Anonim,
    In "viltoarea evenimentelor" si a schimburilor de focuri pe care le-ai avut cu Cezar, nu ai inteles comentariul mau de la 10:46, care facea referire strict la "calitatea" de ofiter a lui Cezar.
    Ai dreptate, abia acum am înţeles ce voiai să zici, dar să fiu scuzat, e prea mare concentraţia de "anonimi" acilea. Nu ţi se pare?
    Altfel, mie nu mi se pare că "murdăresc" blogul lui Iliuţă, ba cred că şi el e sătul de golăneala lui Cezar şi a găştii lui şi stă şi el să vadă cât mai e nevoit să mai suporte măgăria asta.
    @ Ică,
    Ştiu, poate ţi se pare că am fost ipocrit dar nu, aici e vorba că m-am săturat de obrăznicia tipului ăsta care muşcă tot ce-apucă, are numai vorbe de ocară pentru toţi. A oprit orice discuţii peste tot pe unde-a apărut, toţi s-au retras, au tăcut. E timpul să fie pus la locul lui şi să-i fie lui teamă să mai posteze, nu celorlalţi care exprimă păreri cinstite. Eu sunt pur şi simplu indignat de măgăria cu care-a postat aici poziţia aia care-l termină pe Biliuţă, că doar tot e blogu' lui, cu Marcel Hâncu. E inimaginabilă un asemenea jigodism, iartă-mă.
    Altfel, să ai parte numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  36. Cam astia sunteti! Este inutila incercarea de a vorbi din varful buzelor ,, CUM SA NE MAI SUPORTE PAMANTU CAND TRADATORII CARE GUVERNEAZA NU RESPECTA LEGEA,CURTEA CONSTITUTIONALA A SPUS CLAR CA NU ARE VOIE SA SCADA NICIO PENSIE,IAR ACUMA VIN BOI ASTIA(PDL,UDMR SI UNPR) SI TOTUSI SCAD,IN IAD CAND O SA ARDA,SCARAOTSCHI O SA TREBUIASCA SA II TORTUREZE CU O CLEMA LA NAS,CA NU POATE SUPORTA NICI EL MIROSUL PESTILENTIAL DE TRADATOR CEL EMANA ACTUALUL GUVERN.
    MOARTE PARTIDELOR DE LA GUVERNARE(PD-L,UDMR SI MAI ALES UNPR),IN IAD BANI FURATI NU O SA VA AJUTE LA NIMICA. .....(de pe MH)

    RăspundețiȘtergere
  37. Domnii mei,
    Cred că ar fi cazul să punem punct comentariilor pe această temă! Când am scris aceste rânduri, cărora le-am dat titlul "Cine e umilit", nu m-am gândit nicio clipă să sensibilizez pe cineva. Dar nici nu am bănuit că, de la nişte gânduri ale mele, se va ajunge până acolo încât unii dintre noi să dezgroape securea războiului pentru a-şi rezolva nişte diferende mai vechi sau mai noi. Şi, chiar aşa, nu aş fi fost deranjat dacă s-ar fi folosit un limbaj decent, fără invective care să-l supere nu numai pe cel căruia îi sunt adresate, ci şi pe alţii, obişnuiţi cu un alt fel de limbaj pe acest blog.
    Nu am intervenit până astăzi, nu pentru a-mi creşte "traficul", cum insinuează cineva, ci pentru că am vrut să văd până unde se poate ajunge în această confruntare de orgolii.
    Nu am făcut-o până acum, dacă mă voi mai confrunta cu astfel de situaţii, voi fi nevoit să şterg comentariile respective sau, şi mai rău, să restricţionez postarea.
    Să auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  38. OARE NOI?
    Oare noi, cei iesiti din sistem, nu contribuim cu nimic la decredibilizare? Oare structurile noastre asociative nu contribuie cu nimic la acest fenomen? Oare lipsa de coloana vertebrala a conducerii ANCMRR- devenit sluga de serviciu a UNPR- nu este daunatoare prestigiului ARMATEI? Oare limbajul si actiunile conducerii SCMD sunt in favoare credibilizarii? Cele doua "reprezentante", care fie vorba intre noi sunt amandoua create ilegal pe baza de minciuna si la ordinul expres al puterii, sunt intradevar reprezentantele intereselor noastre sau sunt destinate manipularii noastre? Istoria ANCMRR- trunchiata si cu multe inadvertente o gasiti chiar pe site lor. Ceea ce nu spun este ca s-a infiintat la ordinul dat de generalul Stanculescu bunului sau coleg si prieten generalul Popescu , ca o contrabalansare a CADA. Inca mai sunt in viata participant la intalnirea din biroul generalului Stanculescu care pot confirma cum au primit statutul gata facut si s-au facut diligentele pentru inregistrare iar prin ordin li s-a pus la dispozitie toata logistica necesara, logistica care la randul ei a fost pusa la dispozitia UNPR pentru infiintare.
    Iar SCMD s-a infiintat pe fals si ilegalitate totala cu sprijinul unei judecatoare care "era obligata" fata de Generalul Dumitru Iliescu. Sa vedem ce spune Legea sindicatelor, legea nr. 54/2003
    Capitolul I - Dispozitii generale Art. 1
    (1) Sindicatele, denumite in continuare organizatii sindicale, sunt constituite in scopul apararii drepturilor prevazute in legislatia nationala, in pactele, tratatele si conventiile internationale la care România este parte, precum si in contractele colective de munca si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor acestora.
    (2) Organizatiile sindicale sunt independente fata de autoritatile publice, de partidele politice si de patronate.
    Art. 2
    (1) Persoanele incadrate in munca si functionarii publici au dreptul sa constituie organizatii sindicale si sa adere la acestea. Persoanele care exercita potrivit legii o meserie sau o profesiune in mod independent, membrii cooperatori, agricultorii, precum si persoanele in curs de calificare au dreptul, fara nici o ingradire sau autorizare prealabila, sa adere la o organizatie sindicala.
    (2) Pentru constituirea unei organizatii sindicale este necesar un numar de cel putin 15 persoane din aceeasi ramura sau profesiune, chiar daca isi desfasoara activitatea la angajatori diferiti.
    (3) Nici o persoana nu poate fi constrânsa sa faca sau sa nu faca parte, sa se retraga sau nu dintr-o organizatie sindicala.
    (4) O persoana poate face parte in acelasi timp numai dintr-o singura organizatie sindicala.
    INTREBARI : 1. Ce contract colectiv de munca aveati cu Armata in momentul infiintarii?
    2. Membri fondatori (CARE OR FI CA NU SE GASESTE NICI UN DOCUMENT CARE SA-I ATESTE ?) din ce unitate militara faceati parte la data infiintarii sindicatului?
    3. Generalul Popescu, Gl.lt. Bahnareanu,Gl.mr.Nastase, Mangu, Gl.bg. Balan,Iepure,Ferariu de unde au fost disponibilizati? MINIMA MORALIA DOMNILOR GENERALI CARE FACETI DE RUSINE HAINA MILITARA SI GRADUL PRIN COMPORTAMENTUL PE CARE IL AVETI ALATURI DE CEI CE VA MANIPULEAZA CONFORM CELOR INVATATE LA CSP

    RăspundețiȘtergere
  39. HA.... HA....HA !! Cand puneam aceste intrebari (SCMD pe MH) imi raspundeau unii cu emfaza ca ..nu stiu pe ce lume traiesc ! Sa raspunda acum !!

    RăspundețiȘtergere
  40. Cezare, dar tu ai primit salarii compensatorii pe legea 164? Ai sapus DA cu tirita, acum 3 zile pe Mehedinti! Deci ce vrei sa demonstreazi, ca esti inca odada fara obraz si ca nu poti sa te numesti Of. in rez?
    Te rog sa ne lasi! Cind iti spun mai multi ca esti shobolan, asa este!

    RăspundețiȘtergere
  41. Si care-i legatura ?
    Sunt cumva pe blogul tau de ..anonim ! shobolan esti tu ...!

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna seara tuturor! Carcotasule acum e bine? Uite nu mai sunt anonim!
    Cezare hai acasa ca te-ai facut destul de ris pe blogurile oamenilor astora. Pina a nu apare tu pe acilea totul era in regula. Gata iti ajunge, faci de ris marea noastra familie!

    RăspundețiȘtergere
  43. Acum cu adevarat putem spune ca blogul lui don Ilie....ii murdarit de oranjgutani!!
    Sa vina hingherii!! Chiar si ala ...schiop ,gunoierul capitalei!!

    RăspundețiȘtergere
  44. Cezare vino la mama sa te sarut pe buzele alea groase ca ale ebei, tataie! Gata, hai acasa copile sa-ti iei pastilele si sa-ti fac un ceai de frichinele!!...Restul lumii sa ne scuze...avem niste probleme in familie(consangvinitate)daca nu ati observat. Incercam sa limitam efectul cu medicii de la Smurd!

    RăspundețiȘtergere
  45. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere