duminică, 12 iunie 2011

Prea ne iau unii de proşti

Una dintre prea multele reclame ce se dau pe post când ţi-e filmul mai drag se încheie cam aşa: „Prea bun, prea de la ţară!”. Prea se dă des pe posturile de televiziune această reclamă, ca să nu v-o amintiţi. Acest „prea”, auzit de atâtea ori în reclama cu pricina,  nu-mi prea dă pace. Când nu prea am somn, şi asta se întâmplă prea des în ultima vreme, din cauza prea multelor griji, deschid calculatorul. Nu prea ştiu eu ce vreau, dar nu trece prea mult timp şi nu se poate să nu dau peste ceva prea interesant, ca să nu rămân ţintuit de scaun, în faţa calculatorului, ore în şir. O prea recentă declaraţie făcută de Oprea în legătură cu încheierea prea controversatului proces de recalcularea a pensiilor militare, după părerea preaiubitului preşedinte şi a preacinstitului Boc prea nesimţite, a făcut prea multe valuri, ca să nu ajungă în atenţia opiniei publice prea dornice de astfel de subiecte de senzaţie prea tari.
Cum prea bine ştiţi, Oprea nu prea ştie de glumă şi i-a pus pe băieţii lui la treabă, băieţi care, vreo jumătate de an, nu prea au avut odihnă. Aşa s-a ajuns ca, zilele astea, prea repede, zic eu, să ni se pună pensia pe tavă, pardon pe o listă, de unde să şi-o ia fiecare. Prea grăbit să-mi văd pensia cu ochii, am încercat să intru şi eu pe această listă. Nu prea am reuşit, pentru că, bănuiesc, erau prea mulţi cei care încercau acelaşi lucru, odată cu mine. Prea eram interesat, aşa că nu am renunţat. Prea surprins nu am fost când am văzut că pensia mi-a fost „ajustată” cu vreo 500 de lei. În minus, bineînţeles. Eram prea pregătit sufleteşte, ca să mai fiu luat prin surprindere. 500 de lei! Nici prea-prea, nici foarte-foarte. La alţii, însă, discrepanţele sunt prea mari. Fie în plus, fie în minus. N-am prea înţeles de ce, dar asta e!” Ca să-mi pot face, cât de cât, o idee, ar fi trebuit să parcurg întreaga listă. E prea lungă. 1479 de pagini! Sunt eu prea exagerat uneori, dar nici chiar aşa.
Altceva mai bun nu prea aveam ce face, aşa că am început să citesc comentariile prea mulţilor anonimi care, chiar dacă nu prea au habar de subiectul în cauză, îşi dau cu presupusul. Pe unele dintre comentarii nu prea le-am băgat în seamă. Prea seamănă între ele. Prea sunt cusute cu aţă albă. Prea miros de la o poştă a propagandă. Prea îl ridică în slăvi pe Oprea. Iar cei care, chipurile, ar fi cadre militare în rezervă prea sunt „mulţumiţi” de cele câteva sute de lei în plus la pensie, ca să nu ai dubii în legătură cu identitatea lor. Nici pe vreme lui împuşcatu nu prea am văzut atâtea osanale la un cuadrat (unitate de măsură în tipografie). Ei, bine, aceşti „postaci de serviciu”, nu prea pricepuţi într-ale dezinformării, după părerea mea, prea ne iau de proşti. Iar unii dintre noi prea le dau motive să o facă. Mai grav este că, de la o vreme, prea ne-am lăsat pe tânjală. Prea ne lăsăm călcaţi în picioare de şefii acestor postaci. Şi asta este prea de tot!

Al dumneavoastră, prea umil

12 comentarii:

  1. Ai prea putine coment la un articol prea tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu prea cred că or să fie prea multe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lumea este prea grăbită, s-ar zice că prea trăim la întâmplare, în această prea neostoită cursă- asta doar dacă ești mult prea preocupat să le urmărești prea atent pe toate câte sunt , în prea grăbitele clipe..
    O prea bună săptămână vă doresc, printre prea multele-i sărbători!
    p.s. datina spune că în zilele ce urmează , ar fi prea multe capcane pentru cei care prea se întrec cu munca.
    Mâine, până-n prânz, ar mai merge, dar cu prea mare grijă- se pune un smoc , nu prea mare de usturoi, la brâu, altfel, se prea pot întâmpla necazuri.
    Unii le spun- luare din căluș- prea mare pacoste, într-o vară prea capricioasă...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Prea umilule!!- vaz ca la sindicat(5) nu va deranjeaza sa aveti o doamna plotonier sef la o gasca de colonei-de ce v-ar deranja daca si la penzie un plotonier-maistru ar avea mai mult ca un co,co ,colonel

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mă deranjează nici una, nici alta. Nu ştiu unde şi când am lăsat eu să se înţeleagă că m-ar deranja faptul că un plutonier are, după recalculare, pensia mai mare decât mine. Acum nu mă mai deranjează nici că pensia mea a scăzut cu 500 de lei. Mă deranjează doar că nu înţeleg după ce criterii s-a făcut această recalculare în urma căreia s-a ajuns la asemenea anomalii.
    În legătură cu situaţia de la Filiala Sector 5, încă o dovadă că aici nu se fac discriminări. Nici între grade şi nici între sexe.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ INCERTITUDINI:
    Vă mulţumesc pentru sfaturi. A trebuit să muncesc puţin, însă, chiar şi după prânz, pentru a vă răspunde. Am pus un smoc de usturoi lângă friptură. Sper să dea rezultate.
    O săptămână plină de bucurii!

    RăspundețiȘtergere
  7. ...o doamna plotonier(o fi ce care a aparut la Tv. de la Spp)sefa la o gasca de co co co lonei!!??mai daua dracu de treaba...
    Sa anuntati cand va scoate la instr. de front!!viu si eu sa va vaz...mandria tarii!!!???

    RăspundețiȘtergere
  8. Eşti pe aproape. O singură corectură. Doamna este plutonier adjutant şef. Dacă-i scoate pe colonei la instrucţie, habar nu am, pentru că nu fac parte din gaşcă. Dacă ai intrat pe pagina Filialei S. 5, şi sigur ai intrat, ai văzut că în dreptul numelui meu scrie "administrator pagină Internet". Din câte cunosc eu, nicio filială nu are prevăzută o astfel de funcţie în organigrama organului de conducere. În concluzie, eu sunt cam de capul meu. Adică scriu ce-mi trece prin cap, aleg materialele pe care le postez, după cum mă duce capul şi, din când în când, mai ajung în... capul vreunei liste. În rest, nu-mi bat capul...

    RăspundețiȘtergere
  9. Prea ne iau.. şi prea ne–o trag,
    Da' şi noi prea stăm ca... capra.
    Prea des zicem - Nu mă bag!
    Prea batem în piuă apa.

    Prea ne batem cuie-n talpă,
    Mârâind după ostreţ.
    De-aia Fruncea ţării, calpă,
    Ne tratează cu dispreţ.

    RăspundețiȘtergere
  10. Prea nu punem mare preţ
    pe onoare, demnitate...
    O să stăm după ostreţ
    multă vreme? Se prea poate!

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Ică:
    Spui că am fost prea tolerant?
    Se poate. Nu te contrazic.
    N-am fost şi nu-s beligerant,
    dar nici nu fac eu... ciocu mic.

    RăspundețiȘtergere