marți, 30 octombrie 2012

Mintea românului cea de pe urmă

Doamne, ce prostie era să fac! Când tocmai eram pe punctul de a-l ruga pe domnul Dan Diaconescu, în direct şi la o oră de maximă audienţă, să mă treacă şi pe mine pe listele de candidaţi, mi-am amintit că o prezicătoare din alea aduse de el, pe vremea când avea televiziunea într-o garsonieră, a strecurat, printre fularele cu care era legată la ochi, ceva care suna mai mult a ameninţare decât a prezicere. „Vedeţi că domnul Dan vă coace ceva pentru ultima lună din 2012!” a zis prezicătoarea. Nu ştiu de ce, dar am avut impresia că prezicătoarea mi se adresează direct mie. Senzaţional!, am zis eu în gând, ca să nu-mi trezesc soţia care, fiind trecut de miezul nopţii, dormea, ce era să facă.
N-am dat importanţă atunci, dar acum am ajuns să-i dau dreptate prezicătoarei. Pentru că, iată ce i-a mai trecut prin căpuşorul ăla mic lui domnu` Dan! Să-i oblige pe candidaţii partidului său să semneze un "contract" cu clauză de reziliere, înainte de a intra în cursa pentru un loc de deputat sau senator. Potrivit acestui contract, parlamentarul ales pe listele partidului nu poate migra la un alt partid. În cazul în care o face, trebuie să vireze în contul PPDD suma de două milioane de euro.
Dacă nu mă opream la timp din elanul meu postrevoluţionar, nu eram bun de plată? Eram! Pentru că, până la urmă, tot mă certam cu cineva de prin partid, cum ar fi Liliana Mincă, de exemplu, că asta e rea de gură, şi-l părăseam pe domnu` Dan, când îi era lumea mai dragă. Plecam eu, că Liliana nu prea mai are pe unde merge, că ea a fost cu toate partidele. Şi, dacă plecam, nu scoteam eu două milioane de euro din buzunar, că în conturi nu am, să-i dau lui domnu` Dan? Scoteam!

14 comentarii:

  1. BIIINE ca ti-ai revenit don Biliuta ! Mooama ce greseala de ..doctrina era sa faci!!
    P.S. Da mai stiu un caz : Scurt intra in partid ! De ce il intreaba reportera ?
    Pentru ca m-a sunat ....Costel ! Doar de asta ? Daa...
    Si eu care ma asteptam la o expunere docta de motive pe baza de..doctrina si ideologie..bla ,bla......nuuu ..m-a sunat Costel si gata!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil că era emisiunea pe sfârăite şi nu mai avea omul timp să intre în detalii. Cât despre mine, noroc cu prezicătoarea. Dar să nu afle domnu` Dan, că nu o mai cheamă la emisiunile lui!

      Ștergere
    2. Am vrut să spun "pe sfârşite". Să nu se înţeleagă cumva că emisiunea era pe... sforăite!

      Ștergere
  2. Ați zis-o!!
    Adică, nici n-a aflat toată lumea de cartea dumneavoastră, că v- ați și umplut buzunarele cu euro!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici măcar buzunarul pentru ceas...
      Mă mai laud şi eu, ce să fac!

      Ștergere
  3. completare-
    senzațional, ați zis-o în direct!

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S> Domnul era de fapt ..doamna!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine era doamnă? Domnul care primise telefon de la Costel? Aha!

      Ștergere
    2. ...iar Costel ,era de fapt ...Voiculescu!!
      O sara buna don Biliuta - care de fapt ii don Ilie !

      Ștergere
  5. Bre, acu' noroc c-ai scăpat, că altfel cine ştie? Acu' domnu' Dan ce să facă şi el săracu', o avea el capu' mic da bag sama, la faza asta, că mintea nu-i stă lejer în el. Păi alţii s-au fript şi el suflă-n iaurt. Şi i-a lovit unde-i doare mai tare, la buzunare. Asta e, ia să vedem dacă o să-nveţe şi alţii figura, că altfel poate prin ianuarie, aşa, ne trezim iară cu majoritatea lu' Băsescu-n parlament. E lucru mare, dom-le!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acu chiar că-mi pare rău că am renunțat așa ușor. De mic mi-am dorit să lupt cu ciocoii și am ratat singura ocazie pe care o aveam! Dacă până la alegerile următoare, peste vreo patru ani, termină domnu Dan cu toți ciocoii din țară, ce rost ar mai avea să candidez atunci?

      Ștergere