vineri, 6 ianuarie 2012

Vinovat e doar preşedintele



Am vorbit la telefon, în ultimele zile, cu mai bine de o sută dintre foştii colegi. I-am sunat să le spun „La mulţi ani!” dar şi să le reamintesc că, la sfârşitul lunii, urmează să ne întâlnim la adunarea generală a Asociaţiei. Dintre aceştia, doar vreo câţiva nu mi-au pus obsedanta întrebare: „Ai primit-o?” Nu, până astăzi, nu o primisem. Şi nici nu eram nerădător să o primesc, ştiind, cu multe luni în urmă, că pensia mea urmează să fie diminuată. Aşa că, prea puţin îmi păsa de acel petec de hârtie, purtând o semnătură indescifrabilă, prin care eu, domnul Bâtcă D. Ilie, beneficiar provenit din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, deci nu domnul colonel (r.) B. D. I., sunt anunţat că, prin prezenta, mi se stabilesc, cu începere de la data de 01.01.2011, următoarele drepturi care, puse la un loc, dau pensia mea brută. Care pensie brută este diminuată cu vreo 500 de lei faţă de cea pe care tot eu, dar de data asta colonelul în rezervă Bâtcă D. Ilie, o primisem, timp de 10 ani, pe baza unei legi în vigoare pe vremea când am trecut în rezervă, lege care, printre altele, îmi consfinţea şi statutul de cadru militar în rezervă.
Acea lege, bună, rea, cum o fi fost ea, a fost abrogată. Că domnii care au făcut acest lucru au încălcat legea fundamentală – Constituţia ţării – nu mai interesează pe nimeni. Pot spune că nici pe mine. Mă afectează din ce în ce mai puţin şi faptul că pensia mi-a fost diminuată şi că va trebui să restitui suma pe care am primit-o în plus, faţă de pensia recalculată, timp de un an. Nici luarea abuzivă a gradului militar, la fel ca unuia care a săvârşit nu ştiu ce infracţiune, pentru care a fost condamnat, nu mă mai deranjează. Nu mă mai intrigă nici minciunile deşănţate ale lui Oprea, ultima fiind cea în legătură cu majorarea pensiilor la peste 90% dintre „benefeciarii proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”. De ce este aceasta o minciună? Pentru că, din cei peste 100 de foşti colegi cu care am discutat în ultimele zile, doar unuia i-a crescut pensia, cu enorma sumă de... trei lei. Ceilalţi au primit decizii cu sume diminuate cu mult faţă de pensiile normale sau faţă de cele care apăreau în numeroasele tabele actualizate, reactualizate, revăzute şi adăugite. Ştiu eu? S-ar putea ca toţi foştii mei colegi să se încadreze la categoria „excepţii”, cum îi place domnului Tiberiu Frăţilă să spună. Nu i-am spus şi gradul de contraamiral de flotilă pe care, conform aceleeaşi legi pe care o apără acum, îl va pierde o dată cu încheierea socotelilor cu armata.
După toate acestea mi-a rămas doar un gust amar şi regretul că nu mi-am închinat viaţa unui alt ţel decât acela de a sluji Ţara. Începusem să mă obişnuiesc cu toate aceste lovituri, când, astăzi, am încasat alta. Nu de la viaţă ci de la cei care îşi bat joc de viaţa noastră. Astăzi am primit decizia privind revizuirea pensiei. E mult spus am primit-o. Pentru că am cules-o de pe jos, de pe holul blocului, de sub cutiile poştale, acolo unde căzuse, după ce poştaşul o pusese în cutia care poartă numărul apartamentului meu. Pe cine să învinovăţesc pentru asta? Poştaşul nu are nicio vină. Să fie de vină subordonaţii lui Oprea, cei care mi-au expediat plicul cu decizia privind revizuirea pensiei? Nu cred. De unde bani pentru timbrele poştale, când fondurile au fost cheltuite pentru expedierea felicitărilor mincinoase prin care Oprea îi anunţa pe „beneficiarii...” cât s-a luptat el pentru a le majora pensiile. Asta e! Singurul vinovat e preşedintele. I-am zis de nenumărate ori, ba chiar am sesizat şi în scris, să „rupă” din fondul de reparaţii şi să ne pună şi nouă, la bloc, nişte cutii poştale mai ca lumea. Eu am zis, eu am auzit. Nu-i nimic! În ianuarie vom avea adunarea generală şi poate o să-l schimbăm. Măcar la bloc să avem şi noi un preşedinte mai acătării.

27 de comentarii:

  1. Bună ziua!
    Eu zic că problema este pe jumătate rezolvată, dacă l-ați identificat pe vinovat- acarul Păun!
    Chestiunea este să vină proprietarii la ședință( jumătatea plus 1), că altfel, rămâneți cu același președinte , cu aceeași cutiuță, și, când vi se va trimite scrisorea cu pensia adevărată, cine știe cine o va primi...
    Vă doresc noroc și sănătate, că-i mai bună decât toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. TOP GUN
    PESTISORULE,
    Nu te necaji,ptr.toate exista o rezolvare!!!!!!
    Am o idee originala,cumpara-ti tu o cutie postala de la Hornbach,Dedeman sau Obi, vezi ce dimensiuni are si ti-o montezi singur!!!!!Nu trebuie sa depinzi de nimeni si asa puteti face toti proprietarii!!!!!Pe vremuri eram si eu in comisia de cenzori,nu-ti pot spune cum ma intalneam cu vecinii ,cum fiecare avea cate o idee,la sedinte erau de acord cu ce zicea administratorul si pres si pe la colturi ,ca sa nu facem investitii aiurea sa pastram banii ptr.zile negre!!!!!Evident, ca mi-am dat demisia,duplicitatea nu-mi place nici in dragoste, daramite in viata de zi cu zi!!!!!
    Cat despre presul celalalt,el si cu fratila spun ca noi suntem rai ca existam ,si le dam vesnic de lucru!!!!!!! Ce fericiti ar fi ei fara noi,dar ce sa facem nu ne putem sinucide, asa ca nu-i lasam sa ne omoare ei!!!!!! Le stam in ochi ,dar n-au decat sa faca, cum i-or duce capu' si-om vedea noi!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA,O SEARA MINUNATA,FRUNTEA SUS,NU MOR CAII CAND VOR CAINII!!!!!!
    A,SA FITI IUBITI!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ha.ha.ha nea Ilie !! Am o propunere desteaptaaaa....vorbesc cu ai mei si va trimitem (detasam -ca la armata)presedintele nostru de sex feminin(sic)
    In doua luni va lichideaza de bani ,dar va face blocul de la ,,soare te poti uita dar la el ba"
    Asa ne-a facut si noua- usi cu geam termopan si la gunoi,cutii postale nou-noute, interfoane ca la politie ,acoperis si cireasa de pe tort anvelopare si reabilitare termica!!! Total 100 de milioane de caciula..ei ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  4. Iliuță, îmi pare nespus de rău că te-ai necăjit pe președinte!

    Nu îți cer să faci ca mine, dar mie, toată viața, mi-a mers bine când, de cum am văzut că cineva mă supără, am reușit să îl supăr și eu, mai tare, chiar mult mai tare.

    Ca acel subordonat care avea dictonul „să nu îi dorești niciodată moartea șefului, ci să îl faci să și-o dorească singur”.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ INCERTITUDINI:
    Vă mulţumesc pentru urările din finalul comentariului. Cu acelaşi preşedinte, sigur nu vom rămâne. Dar dacă locatarii vor sta cuminţi în apartamentele lor şi nu îşi vor spune cuvântul, vom rămâne cu acelaşi comitet. Mai bine zis, cu aceeaşi oameni "de comitet", care taie şi spânzură, după cum vor ei.
    Să aveţi o seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ TOP GUN:
    Dacă ar fi după mine, aşa schimba şi cutia poştală, şi poştaşul, dar mai ales preşedintele. Dar dacă ceilalţi locatari ai acestei ţări l-au vrut şi îl vor în continuare, ce pot face eu. Să mă plâng, doar, ştiind că tu o să mă încurajezi.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. @CEZAR:
    Anul ăsta am scăpat, dar la anul ne vine şi nouă rândul la reabilitarea termică. Spre deosebire de tine, eu o să scap uşor, pentru că Vanghelie, primarul meu de sector e descurcăreţ şi nu ne pune să plătim niciun leu. Uite de asta o să-l votez eu pentru prima dată. Că doar nu l-oi vota pe unul Romanescu, susţinut de Onţanu, care Onţanu e susţinut de... Mai bine tac. Că iar mă supăr pe individul ăla...
    Să fii iubit!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Hari:
    Mulţumesc pentru sfat! Oare preşedintele meu o fi auzit dictonul acesta?
    O seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate aveti in vedere sa schimbati presedintele Filialei S.C.M.D. sector 5 Bucuresti.
    Sunteti in conducerea filialei 10 colonei si ati ales presedinte un plutonier major.
    Si mai aveti pretentia sa va scrie gradul pe Decizia de revizuire.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut, Iliuta! Iti inteleg perfect starea. Am trecut candva prin situatia de a inapoia niste bani, in urma unei sentinte judecatoresti. Era groaznic. Mi se retinea o suma imensa. Sentinta era nedreapta dintr-un anumit punct de vedere, dar nu puteam sa ma lupt cu morile de vant.
    O stire bomba a lansat aseara la "Antena 3" in direct, Tiberiu Fratila. Spunea ca celor doi sefi de la SCMD central, Dogaru si Pricina, le-a crescut pensia. Daca informatia este adevarata, (ceea ce nu prea cred) inseamna ca ceva e in neregula la calcule. Sa le fi pregatit Oprea o lovitura devastatoare? Intelegi? Sa le fi "umflat" intentionat pensiile? Ce zici?
    Cat despre presedinte, cu sau fara cvorum, schimbati-l conform L. 230 /2007 si a legii bunului simt. Ca demisia nu s-a inventat inca, in politica romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Anonim:
    O precizare: Nu fac parte din conducerea Filialei Sector 5 a SCMD. Sunt un simplu administrator de pagină Internet, sarcină la care m-am înhămat singur şi de care mă achit cu plăcere. Nimeni nu mă obligă să stau noaptea în faţa calculatorului şi să postez tot felul de materiale. Singura satisfacţie pe care o am este aceea că oamenii citesc această pagină, dovada fiind numărul de accesări (aproape 900.000 la această oră). Să ajungi de la 12.000 de accesări într-un an (atâtea erau la sfârşitul lui decembrie 2010, când am preluat eu pagina) la numărul de astăzi, este, totuşi, o realizare.
    A doua precizare: Nu am avut şi nu am nimic împotriva foştilor subofiţeri. Împotriva doamnei Petcu, nici atât. Nu i-am scris gradul, pentru că nu se mai poartă! Păcat că nu sunt mai mulţi foşti subofiţeri în conducerea filialei. Şi, păcat că nu sunt mai mulţi preşedinţi de filială la fel ca doamna Petcu. Nu vreau să o laud, nu am nici un interes. Iar dânsa nu va citi aceste rânduri, pentru că nu frecventează acest blog. Din lipsă de timp, nu de alta. Alţi foşti subofiţeri mai trec pe aici. Părerea despre ceea ce scriu eu şi-o spun când ne întâlnim sau când mă mai sună la telefon. Şi mă sună destui, pentru că am foarte mulţi prieteni foşti subofiţeri.
    Să ai o seară minunată!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Ică:
    Nu problema banilor m-a deranjat, ci felul cum am intrat în posesia deciziei. Nu mi se pare normal ca un act de o asemenea importanţă să fie lăsat la voia întâmplării în cutia poştală. Pe vremea când eram ofiţer în rezervă, dacă nu mă găsea poştaşul acasă ca să-mi dea plicul în care era cuponul de pensie, trebuia să merg la oficiul poştal ca să-l ridic, pe bază de semnătură. Alte vremuri, alţi oameni...
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Domnule Biliuta,
    In postarea mea nu am avut in vedere meritele organizatorice si de conducere ale doamnei plt. maj. Petcu. Ma gandeam si eu, ca intr-o caruta plina cu colonei (fosti comandanti sau loctiitori de M.U. si U, ofiteri superiori in S.M.G., comandamente de arma, etc.) se va gasi unul cu testicule mai mari sa-si asume conducerea unei filiale amarate a SCMD-ului.
    Deziluzie, coloneii au lucrat prin C.P.S., iar acum isi permit sa dea lectii de morala si patriotism(fie si pe pagina de Internet).
    In alta ordine de idei cititi cu mai multa atentie Decizia de revizuire, si veti vedea ca aveti trecut gradul militar in rezerva (aici dezinformati exact ca in fosta presa militara).
    Cat priveste modul in care ati primit Decizia, aveti o problema cu postasul. Nu va respecta, probabil are el un motiv.
    I

    RăspundețiȘtergere
  14. PS. Daca Vanghelie va scoate gratis eu fac ..scandal!

    RăspundețiȘtergere
  15. Iliuta,
    Sunt de acord ca avem in armata si cea activa si cea de rezerva, subofiteri care sar mult peste pregatirea si capacitatilor unor ofiteri cu grade mari. Calitatea omului conteaza , nu gradul. Din pacate imnpresia pe care mi-a facut-o mie doamna Petcu din prestarile la tv nu ma face sa cred ca este genul la care m-am referit mai sus. Asta nu ma impiedica insa sa te consider pe tine in continuare un om de exceptie. Putem avea si parari diferite sau cunoastem sau apreciem anumite lucruri din puncte de vedere diferite. Oricum, felicitari pentru activitatea ta la blogul filialei ca si la cel personal. Chiar as dori sa ne cunoastem si cu prima vizita la Bucuresti, te voi cauta .

    RăspundețiȘtergere
  16. PS.1 Ca sa fiu corect fata de voi si fata de mine, trebuie sa recunosc insa ca in majoritatea cazurilor postez ca anonim sau sub urmatoarele "nikname-uri": Banderas, Legionarul, TNT, Taunul, Pantera roz, Bonaparte si multe, multe altele...

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Anonim:
    Ei bine, uite că, din căruţa aceea plină cu colonei care au îndeplinit nu ştiu ce funcţii prin armată, nu s-a oferit niciunul să conducă această "amărâtă" de filială de sector. Se oferise unul, la adunarea generală pentru alegeri, dar, după o lună, a dat bir cu fugiţii. Unii spun că nu s-ar fi înţeles cu cei din conducerea centrală. Alţii, destul de mulţi, susţin şi acum că, văzând cam care sunt problemele cu care se confrunta SCMD în acea perioadă, domnul Grozea s-ar cam fi... îngrozit. Eu nu ştiu care e adevărul. Drept este că, unii dintre foştii colegi, prezenţi la cea de-a doua adunare pentru alegeri, s-au gândit şi la mine că aş putea îndeplini funţia de preşedinte. N-am putut să fiu de acord cu ei, pentru că sunt secretar general la o asociaţie a (nici nu ştiu cum să-i mai spun!) cadrelor militare în rezervă şi în retragere, unde am program trei zile pe săptămână.
    În altă ordine de idei, am recitit cu atenţie decizia de revizuire a pensiei şi, într-adevăr, apare pe undeva şi gradul de colonel. Formularea sună cam aşa: Data trecerii în rezervă.......; gradul militar - colonel. Ce să înţeleg eu de aici? Că, la data trecerii în rezervă aveam gradul de colonel? Mulţumesc! Ştiam asta. Acum de unde rezultă că aş mai avea acest grad? Aşadar, cu ce am dezinformat? Trimiterea la fosta presă militară să o iau ca pe acuză la felul cum scriam când lucram în acest domeniu? Nu am timp acum, altfel aş veni cu exemple concrete. Dar de ce "fosta presă militară"? Că doar aceasta încă mai există. S-ar putea ca tocmai acum să fie vorba de ceva dezinformare.
    Şi, ultimul aspect. Nu am nicio problemă cu poştaşul. Acesta încă mă respectă. Alţii nu mă respectă. De aceea voi continua să folosesc toate mijloacele pentru a-i determina pe toţi aceşti indivizi să mă respecte, ca pe un fost ofiţer al Armatei Române. De la poştaş (ceea ce nu e cazul!), până la cel care, încă, se mai crede preşedintele acestei ţări.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  18. @ CEZAR:
    Nu am bănuit nicio clipă că tu ai fi anonimul din 6 ianuarie, ora 19, 20. De ce? Pentru că tu m-ai fi trimis direct să fac instrucţie sub comanda doamnei Petcu. Ceea ce, ca om bătrân ce sunt, nu prea mă încântă.
    Treaba ta, dacă vrei să faci scandal în privinţa lui Vanghelie. Ce e al lui e al lui. Omul se descurcă. Trebuie să revin cu o erată. Am zis că am scăpat anul ăsta de reabilitarea termică. Era vorba de anul trecut. Âncă nu m-am obişnuit cu 2012.
    Să fii iubit şi să mai postezi! Şi cu Banderas, Legionarul, TNT, Tăunul, Pantera roz, Bonaparte! Şi cu multe, multe altele...

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Neacşu:
    Aştept să ne întâlnim! Poate atunci vom discuta şi despre unele puncte de vedere ale noastre. Ba, chiar şi ale altora. De ce nu?
    Să auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  20. @ CEZAR:
    Erată la... erată! Am scris "Încă" cu Â. pune asta pe seama oboselii!
    Noapte bună!

    RăspundețiȘtergere
  21. ..alea multe altele ar mai fi: T-Rex,Mozila,Mozila satisfacuta,Pensionarul,Patton,Vulpea desertului,Lady Gaga,Hamangia,N-V Cincu(foarte putini au stiut la ce fac referire) Rommel etc.
    Don Biliuta dupa cum se observa o ,,mica armata"! Nu mai postez ,caci razboiul s-a incheiat si mi-am pensionat soldatii -dupa L164(ha,ha,)
    In ceea ce priveste orele de I.F. aveti dreptate. Doamna comandant,ar face bine sa va mai scoata caci ...ruginiti bre !
    PS. Vedeti ca este unul care fura identitati-dati clik pe poza si-l prindeti pe jegos ! Sa aveti un an bun cu sanatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  22. "Et in Arcadia ego!"
    Dle col. Batca,cunoscandu-va bine activitatea si urmarindu-va prestatia in spatiu virtual, nu pot decat sa spun cu mandrie:Si eu sunt un produs al CML"DC" BREAZA.Cat priveste aberatiile anonimului 07.01 12.37 :"NU mor cai cand vor cainii"

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Cârcotaşu:
    Chiar aşa! Uite câte comentarii s-au făcut pe seama lui. Cred că voi da un print şi o să i le pun la cutia poştală. Făcându-l aşa de cunoscut, s-ar putea să ajungă şi el subiectul vreunei întrebări de concurs, cum ar fi, de exemplu, cel din "Fireasca preţuire".
    Să ai o zi minunată

    RăspundețiȘtergere
  24. Dom'le, ar deveni pur şi simplu INEVITABIL!
    :lol:

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Anonim (8 ianuarie, 10,31)
    Văd că am rămas dator cu un răspuns!
    Mulţumesc! O corectură mică, totuşi. Eu am terminat la Câmpulung. Dar ce mai contează?! Important e produsul.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere