sâmbătă, 24 septembrie 2011

Jim Henson si păpușile Muppets. România şi păpuşile ei

Printr-un nou logo, Google, cel mai mare motor de căutare din lume, aniversează astăzi 75 de ani de la naşterea lui Jim Henson, publicând şase imagini animate cu  personajele create de acesta. Cine nu-şi aminteşte de păpuşile lui Jim Henson - Kermit, Miss Piggy, Big Bird, Oscar Grouch, Elmo, Zoe, Bert, Ernie, Cookie Monster, Grover, Abby Cadabby şi contele Count von Count - cunoscute în întreaga lume sub numele de Muppets? Acest termen a fost inventat de papuşarul englez, din doua cuvinte englezeşti: marionettes (marionete) şi pupets (papuşi).
Lansat în anul 1969, ”Sesame Street” este unul dintre cele mai lungi seriale de televiziune, fiind turnate peste 4.100 de episoade, în 38 de sezoane. Serialul a rămas în amintirea tuturor pentru personajele sale, ”Muppets”, sau ”Los Teleñecos”, cum le spun spaniolii. Serialul a fost difuzat în 140 de ţări, inclusiv România, India, Japonia, Bangladesh, Kosovo sau teritorii precum Palestina. Premiera show-ului a avut loc la data de 10 Noiembrie 1969, în Statele Unite. Personajul principal este Kermit Frog, prezentatorul spectacolului, care încearcă să păstreze controlul asupra celorlalte personaje precum şi a interacțiunii cu oaspeții emisiunii, aceştia fiind în general persoane celebre.
Rememorând acele timpuri, când, alături de copii, urmăream cu sufletul la gură acest serial, gândul m-a dus dintr-o dată la păpuşarul nostru şef şi la marionetele din Guvern şi din Parlament, pe care acesta le manevrează după cum îi este voia. Ce Kermit, ce Miss Piggy, Big Bird, Zoe, Bert sau Ernie? Pe lângă Boc, Roberta Anastase, Oprea, Olteanu sau Sulfina Barbu, păpuşile lui Jim Henson ca şi cum nici nu ar fi fost...

Un comentariu:

  1. Ce vă spun nu are legătură cu tema, decât, așa, oarecum simbolic.
    Citindu-vă, mi-am amintit de -

    http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/01/limpede.html

    RăspundețiȘtergere