joi, 1 august 2013

La mare, în misiune

Mă, fraţilor, până miercuri, când mă împinse necuratu` de mă uitai la tilivizor în gura lu` Duşa, ăla de zice lumea că ar fi capu` Armatei, io îmi cam făcui de cap fo trei, patru zile pă la Cap Aurora. Îmi făcui de cap, ce mai! Da`, dupe aia, vai de capu` meu! Cum îl auzii io pă Duşa ăsta că, în noaptea de marţi spre miercuri, mai multe avioane străine au pătruns fără aprobare de survol în spaţiul aerian românesc, să duse dracu` toată liniştea mea. Catană bătrână cum sunt, lăsai totul deoparte, mai puţin pachetul de ţigări, bricheta şi fo patru cutii de bere pă care mi le îndesă fomeia în paporniţă, ştiind că plec în misiune, luai binoclul, busola, periscopul, trusa de culori, jurnalul de observare şi alte câteva ustensile despre care voi nu trebuie să ştiţi şi, ţuşt... pă plaja pustie la ora aia.
Postul de observare nu fu nevoie să-l mai amenajez, pentru că ştiam o groapă săpată în nisip de nişte copii, cu o zi înainte. Mă băgai io în groapă, trăsei nişte nisip pă mine, ca să nu mă descopere inamicu` din aer, şi lăsai afară numa` periscopu`, apoi mă pusei pă observat spaţiul aerian românesc din zona litoralului. După fo două trei ore de aşteptare, apăru şi primul obiect zburător neidentificat. Da`, io îl identificai repede, că pornii de la coadă, mă lăsai cu privirea în jos, pă aţă, şi îl bunghii pă ăla de-l manevra. Un mucea blond, cu ochi albaştri, ca şi mumă-sa, rusoaică sadea. Notai io în jurnalul de observare toate datele şi schimbai azimutul. Ei, acu-i, acu! Mă, fraţilor, tomna când zării încă fo două obiecte zburătoare neidentificate, să abătu un nor păste capu` meu şi păste Cap Aurora, de nu să mai văzu nimic în jur. Acu`, io cred că noru` ăla fu trimis tot de ruşi, ca să-mi bage mie beţe-n roate şi să nu le mai urmăresc aparatele lor. Geaba mă camuflasem io în nisip, că mă dădu de gol un cotei pă care îl luai de suflet pă plajă. Cum mirosi ăsta unde sunt, cum începu să scurme cu ghearele în nisip, până îmi lăsă chelia descoperită de-o văzură ăia din avioane sau cine ştie ce dracu` mai fuseră alea. Că fuseră! Dacă spuse Duşa... 





3 comentarii:

  1. Buna si asta! Cât despre Dușa, face parte din promovatii politici ai lui Ponta! Habar nu au de armata! Citeste un raport sau buletin informativ si fara sa intrebe cu ce se manancă, il inghite ca pelicanul si apoi regurciteaza continutul la televiziuni! Sa ai sanatate si sa-ti fie de bine vacanta de la mare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai Iliuta coteiul sau potaia aia e Noel al meu. Poti sa-l cercetezi pe blog sa vezi daca e soldat fidel.
    Cat despre "avioanele" lui Dusa eu le-am trimis pe twitter la @USL_Online "notita" urmatoare:
    "Mai repede VIOLATI drepturile noastre decat e VIOLAT SPATIUL AERIAN. Legea e ce vrea FMI, UE, SUA si nu ce a votat Parlamentul".
    Aviz drepturile constitutionale ale celor 7,4 milioane de ... OZN-uri inca neidentificate din lipsa de ... avioane ale democratiei.
    E mare ZMEU Dusa asta si iata ca dl.Dumitru l-a dibuit, ca un fin cercetas, si ne descrie "sfoara" vazuta elegant de tine drept "ata" cu care e manipulat acest "ECOU" profund bruiat de capacitaile sale senzo-audio-profesionale. 256-257.

    RăspundețiȘtergere