luni, 29 octombrie 2012

Pentru curioşii din Sectorul 5 şi nu numai!

Cum am citit eu că publicaţia sau, mă rog, ce o mai fi ea, „Capital Top 300 - cei mai bogaţi români” este disponibilă la chioşchiurile de ziare, începând de astăzi, 29 octombrie, cum am lăsat deoparte toate treburile şi am alergat într-un suflet la cel mai apropiat chioşc, hai să nu-i zic „de ziare”, că acolo nu găseşti decât „Libertatea” şi „Cancan” care, după părerea mea, nu sunt ziare. La chioşc, lume multă. Mai multă decât pe vremea când primarul Vanghelie mai dădea câte o sticlă de ulei şi o pungă de mălai.
Bag seamă că toţi se treziseră cu noaptea în cap, după ora de iarnă, desigur, ca să pună mâna pe respectiva publicaţie. Dacă nu să o cumpere, măcar să o pipăie. Sau să se uite la vreo poză de-a ăstora de-s cei mai bogaţi români. La chioşc, nici pomeneală de aşa ceva. Acuma, una din două, ori se vânduseră toate exemplarele, ori cei de la Difuzare nu au trimis niciun exemplar în cartierul meu, având în vedere compoziţia socio-profesională a electoratului devotat trup şi suflet lui Vangelie.
Curios din fire, nu m-am lăsat şi am intrat pe Google. Aşa am aflat că România mai are doar doi miliardari, faţă de cinci, în 2011. Ion Ţiriac, Dinu Patriciu şi familia Adamescu au devenit milionari. Frank Timiş a rămas cel mai bogat român, cu o avere estimată la 1,7 -1,75 miliarde de euro, urmat de Ioan Niculae, cu 1,7 miliarde euro. Averile cumulate ale celor mai bogaţi 300 de români au scăzut cu trei miliarde de euro în ultimul an, ajungând la 26,5 miliarde euro. Acum, după ce am aflat eu toate astea, m-am liniştit. Da`, musai să-i liniştesc şi pe ceilalţi curioşi din sectorul meu. Aşa că, le dau un sfat. Să stea cu ochii lipiţi de ecranul televizorului pentru că, de azi dimineaţă, numai despre asta se vorbeşete. Sfatul este valabil pentru cei care au televizoare şi nu le-a tăiat ENEL curentul. Cei care nu au televizoare şi cei care au, dar nu au curent, să deschidă calculatorul şi să citească aceste rânduri! Cum, adică, nu au calculatoare? Atunci să se scoale şi mâine dimineaţă cu noaptea în cap şi să se aşeze frumos la coadă la chioşcurile unde găsesc, sigur, „Libertatea” şi „Cancan”! Numai dacă, până mâine, nu le trece... curiozitatea.

3 comentarii:

  1. Bune, bune...
    Ti-ai bagat laudatorii-n ceatza, de nu mai stiu sireacii ce dreaq cautau aia la chioscul din 5, cu noaptea-n cap !
    Cumva uleiul, ori libertatea ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehei...maestre ! Ma mir c-am "trecut" si-am "aparut" !
      Problema este daca si "raman"!
      Vorba aia, un telefon la timpul ei, face cat doi dumnezei !

      Recunoaste ca, de data asta, am ciocul mic si nu-ti mai carcotesc aplaudacii ! Si-asa putini...

      Ștergere
    2. Libertatea, sigur nu, pentru că era taraba plină cu aşa ceva. Poate, niscai ulei...

      Ștergere