luni, 6 august 2012

Şi cu asta ce-am făcut?

(după Constantin Tănase)


Am ieşit pe gerul mare
Şi-am strigat cât am putut
Să ne lase nea Cutare?
Şi cu asta ce-am făcut?

Am dorit cu-nverşunare
Şi în Piaţă am cerut
S-avem altă guvernare?
Şi cu asta ce-am făcut?

Azi corupţia e-n floare,
Chiar şi fără liliput,
Ţara-i scoasă la vânzare?
Şi cu asta ce-am făcut?

Să scăpăm de sărăcie,
Să fim liberi am fi vrut.
Ne-au fentat cu dibăcie?!
Şi cu asta ce-am făcut?

Strămoşeasca noastră pâine
Tot mai rea ni s-a părut
Şi-am plecat în ţări străine.
Şi cu asta ce-am făcut?

Criza se tot adânceşte,
Leul drastic a scăzut,
Occidentul ne bârfeşte?
Şi cu asta ce-am făcut?

Toate merg pe dos în ţară,
Mult mai rău e ca-n trecut,
Iar paharul dă pe-afară.
Şi cu asta ce-am făcut?

Am vrut să dăm jos cârmaciul,
S-o luăm de la-nceput,
Dar ne-arată iar gârbaciul!
Şi acum ce-i de făcut?

Referendumul e-n aer,
Au făcut cu el ce-au vrut,
Eu am mers la vot de fraier.
Şi cu asta ce-am făcut?

11 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. S-O LUAM iar, de LA CAPAT,
  SA UITAM tot ce-a trecut,
  SI, cand le-o veni sorocul,
  S-ARATAM ca i - AM FACUT.

  RăspundețiȘtergere
 4. DECE CINEASTUL ROBERT HORVATH POATE SA AIBA
  UN ROL IMPORTANT IN POZITIA SUA FATA DE EVENIMENTELE DIN ROMANIA !

  Dau cartile pe fata. Cei care citesc cu atentie postarile mele in special din servicii au nevoie de cateva precizari si informatii suplimentare. Aceasta scurta postare pune bazele unui articol mai larg care va aparea pe blogul meu personal.
  SERVICIUL IMPERIAL NIPON
  Totul a inceput cu cateva ore inainte de izbucnirea revolutiei. Au navalit in mijlocul sedintei .... doi agenti....Dupa 20 de minute m-am aflat in fata marelui sef. -Esti singurul cetatean japonez din tara lui Ceausescu. Te rog sa faci un pronostic. Ai 15 minute sa-mi dai un rezultat. Esti un ziarist in al carei opinii independente avem incredere .............
  Dupa 15 minite am dat raspunsul .....un raspuns care a schimbat multe......
  REVOLUTIA VA INCEPE INTR-UN ORAS CU O PUTERNICA CONFIGURATIE ETNICA MAGHIARA SI GERMANA.....PROBABIL TIMISOARA SAU CLUJ.
  Seara in timp ce sotia mea Kiyoko pregatea de cina a sunat telefonul AI AVUT DREPTATE
  Am uitat de cina mi-am facut bagajele. Dupa 9 oe de zbor eram in capitala americane ....la Departamentul de Stat. Restul este cum spun americanii istorie.
  Asa am ajuns specialistul special in probleme romanesti........

  RăspundeţiŞtergere

  RăspundețiȘtergere
 5. postare pe bpogul bibliotecaru

  TRECEREA LA BIBLIOTECA PUTIN !
  Bibliotecarul
  Sunt doua posibilitati. Ori esti naiv sau faci pe naivul.
  Nu de alta, dar s-ar putea să descoperim că, în spatele unei aşa-zise lupte pentru putere în România, se ascunde o bătălie mult mai dură, între Est şi Vest, care ţine de geopolitica mondială.
  Batalia se duce la toate nivelele in special in armata
  si serviciile secrete inde in fiecare zi aunt pusi alti
  prieteni ai poporului rus,
  Atat cat nu clarifici optiunea ultima postare a preabunului bolsevic Zev muta acest blog in tabara opusa intereselor Romaniei.
  Poate dubmneata sau tu esti naiv sau faci pe naivul dar americanii si mai ales serviciile lor ....nu.
  Prin Zev blogul dumitale ajunge un fel de Voce a Rusiei post de radio guvernamental moscovit....
  In aceste zile Moscova actioneaza in forta iat tu sau dumneata ai faci jocul.
  Nu tin sa dramatizez dar de la distanta avand acces la informatii diferita .....Obosiţi de nesfârşitele războaie politice şi anesteziaţi de căldura verii, riscăm să nu vedem că România se află la o cotitură istorică.
  Apartenenţa la UE şi la NATO nu mai pare o garanţie infailibilă, pe fondul ofensivei ruseşti de recuperare a unor zone de influenţă. Riscul de a recădea în fosta zona de influenta sovietica este major,
  Când vom realiza gravitatea momentului, s-ar putea să fie prea târziu. Bibliotecarule te joci cu focul facand constient sau nu jocul rusilor. Naivitatea nu va fi o scuza. Ti se va spune ce carti sa citesti si poate chiar sa treci la un alfabetul chirilic,

  RăspundețiȘtergere
 6. S.O.S . DEMOCRATIA ROMANA ESTE IN PERICOL DE MOARTE !
  IZOLAREA ROMANIEI DEVINE TOTALA !

  Cand seful Curtii Constitutionale face o plangere
  oficiala oficialitatilor europene nu se poate vorbi de un stat de drept.
  Cand un ministru nou numit intra in atentia vanatorilor
  de nazisti, asistam la un atac antisemit cu consecinte dramatice pentru imaginea Romaniei.
  Efraim Zuroff, directorul Centrului „Simon Wisenthal“, din New York a atacat dur decizia de numire a lui Dan Şova ca ministru.
  Supranumit „vânătorul de nazişti", istoricul Zuroff şi-a dedicat viaţa aducerii în faţa instanţei a celor vinovaţi de holocaust.
  Acesta a declarat pentru RFI că „Dan Şova ar fi un oaspete bine-venit în Iran! E revoltător că se află în Guvern!"
  Reacţiile comunităţii evreieşti sunt de lungă durată. Numirea ca ministru a lui Dan Şova într-o ţară care se pretinde democrată şi care a mai avut probleme de acest gen, cu declaraţii antisemite, nu se uită",
  Comunitatea evreiască este extrem de influentă pe plan internaţional. „Sunt oameni foarte importanţi, cu mare influenţă. Nu uitaţi că lobby-ul evreiesc în Congresul american este nr. 1.
  Ma intreb cum un guvern care si-a ridicat intreg globul in cap poate reprezenta pe romani si Romania. Europa, America si acum evreimea mondial nu pot acepta puciul de
  la Bucurest.
  Plangerea Curtii Vonstitutionale pune capacul..............
  Aparati democratia...opriti nebunia !

  RăspundețiȘtergere
 7. ULUITOR ! INCREDIBIL ! FARA PRECEDENT !

  Comisia de la Veneţia: Este şocant că pentru a doua oară, Curtea Constituţională a României apelează la ajutor extern pentru protejarea independenţei
  Preşedintele Comisiei de la Veneţia Gianni Buquicchio a avertizat astăzi că presiunile acuzate de Curtea Constituţională în mod repetat sunt grave, inadmisibile şi a cerut politicienilor români să se abţină de la orice fel de astfel de acţiuni.

  "Este un principiu general al statului de drept că presiunea asupra oricărei instanţe, fie constituţională sau obişnuită, în scopul de a influenţa deciziile sale este INADMISIBILĂ. În ultimii ani, Comisia de la Veneţia a mai fost uneori nevoită să intervină, pentru a proteja independenţa unei instanţe constituţionale într-o democraţie nouă. Este surprinzător pentru mine, şi chiar şocant, că, pentru a doua oară într-o perioadă scurtă de timp, Curtea Constituţională a unui stat membru al Consiliului Europei şi al Uniunii Europeane se simte obligată să apeleze la Comisia de la Veneţia, pentru a-şi proteja de independenţă", se arată într-o declaraţie a preşedintelui Comisiei de la Veneţia, publicată astăzi, pe site-ul instituţiei.

  RăspundețiȘtergere
 8. UN GRUP DE GENERALI DIN ARMATA ROMANA A TRIMIS UN MESAJ CATRE PRESEDINTELE SUA OBAMA. MESAJUL A FOST REMIS PRIN AMBASADA SUA
  DIN BUCURESTI !

  SERVICIILE ROMANESTI SUNT CONTROLATE DE MOSCOVA....DECLARA GENERALII ARMATEI ROMANE !
In Romania actioneaza o puternica agentura rusa care a reusit sa se infiltreze la cel mai inalt nivel si chiar sa controleze institutii ale statului. Faptul ca indivizi care servesc interese rusesti ajung in functii importante in Parlament, si Guvern, faptul ca resursele energetice ale Romaniei ajung pe mana unor agenti de influenta ai Moscovei sau la companii care joaca impotriva intereselor romanesti, faptul ca reteaua ruseasca reuseste sa infiinteze trusturi de presa in Romania si sa manipuleze milioane de oameni, demonstreaza esecul lamentabil al serviciilor de informatii ale Romaniei in aceasta batalie. Sau poate demonstreaza faptul ca acestea sunt controlate in totalitate sau partial tot de agenti ai Moscovei!
  AGENTURA RUSA PREIA PUTEREA IN ROMANIA
  Mesajul face referire la existenta stari de "neliniste crescanda" in randul unor comandanti de divizion si cativa generali de stat major, a armatei din Transilvania
  Politica externa a USL se sprijina pe o altfel de filozofie privind relatiile internationale incercand sa replaseze Romania in zona de influenta ruseasca.
  Presedintele OBAMA a fost informat ca unele cadre de raspundere cu inalte funcii in armata si garnizoanele din teatrul transilvan si-au exprimat intr-un cadru restrans nemultumirea si iritarea fata de noua pozitie a guvernului si incercarea de a scoate Romania treptat Romania din lagarul occidental.Documentul trage un semnal de alarma Conducerea armatei este preluata de agenti cu orientare pro ruseasca din cadrul servicilor
  Oamenii serviciului extern SIE sunt pusi la conducerea armatei romane. Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale, a început să facă primele numiri în funcţii imediat după preluarea mandatului. Echipa lui Melescanu ( actualul director SIE ) preiau conducerea armatei
  Este vorba despre generalul (r.) Florea Posteucă şi Andreea Dumitru. Posteucă este noul consilier al lui Dobriţoiu iar Andreea Dumitru va coordona activitatea de relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale. Ea a fost purtătoarea de cuvânt al lui Meleşcanu în perioada cât acesta a condus MApN.
  OFITERI ACOPERITI SIE PREIAU Statul Major General.În următoarele zile urmează noi schimări în funcţii, atât la cabinetul ministrului apărării cât şi la nivelul de conducere ale unor direcţii centrale ale Ministerului Apărării Naţionale aflate în coordonarea ministrului, modificări radicale şi în câteva direcţii din Statul Major General. Toti ofiteri acoperiti ai serviciilor sut oamenii rusilor.

  RăspundețiȘtergere
 9. Nea Ilie, s-a cam terminat vremea pentru parodii căutate, că fără a fi căutate nu pot exista.
  Dacă vrei să fii apatrid în ţara ta, ţine-o tot aşa, iar dacă vrei să se vadă ce crezi schimbă macazu'.
  Succesuri!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fiindcă veni vorba de macaz, chiar mă gândisem într-un timp să trec pe... linie moartă.

   Ștergere