marți, 24 aprilie 2012

Gura lumii, slobodă...




Tocmai când mă obişnuisem cu gândul că, decât să mă împiedic de ea prin casă, „Tolba cu săgeţi” stă mai bine în cui, unde o agăţasem de vreo lună de zile, am citit, pe pagina de Facebook, un text postat de prietenul meu Fănică. Iată cam ce scria el: „După ce, “cu mult suflet” şi cu mâna întinsă, sub sigla PSD+PC, “Liliana 6 din 49” a ajuns Preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Conservator (PC), în Decembrie 2011, a făcut o extragere câştigătoare şi s-a înscris în Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR), ocupând funcţia de vicepreşedinte al Departementului Economie, Transporturi, Finanţe din respectiva făcătura politică de trădători şi ejectaţi. Liliana a jucat step, o perioadă, ca preşedinte al Companiei Naţionale Loteria Română. În aceasta seară am avut neşansa să o revăd pe guralivă, ca invitată la Antena 3, în cadrul emisiunii “Subiectiv”, unde, cu greu, moderatorul a reuşit să o încadreze în subiectul emisiunii. Pentru că duduii acesteia prea îi place să bată câmpii…”
Ştiam şi eu că duduia bate câmpii. Îi bătea şi înainte, când făcea parte din PC, dar acum nu o mai întrece nimeni. Nici măcar şeful ei de partid, generalul cu patru stele şi cu multe tinichele. „Îmi place să merg cu câştigătorii”, zicea duduia (unde altundeva decât la B1?!), încercând să-şi motiveze dezertarea din PC şi înrolarea sub flamurile amintind de o izmană ale lui Oprea. Dar, de unde, până unde... câştigătorii, când şansele acestor ciurucuri de a mai intra în Parlament sunt mai mici decât cele ale unui jucător la „6 din 49” de a prinde potul cel mare?
Să o lăsăm pe doamna Liliana Mincă să viseze frumos, iar noi să vizionăm un filmuleţ al cărui protagonist, o fetiţă de doar câteva luni, turuie întruna! La fel ca doamna Mincă. Şi, la fel ca în cazul respectivei doamne, nimeni nu înţelege nimic din ce spune fetiţa. Atâta doar că fetiţa este simpatică...




6 comentarii:

  1. vaaaaai, e subliba fetita. Vai de capul lui taica-su :D

    RăspundețiȘtergere
  2. BIIIINE ai reanviat don Biliuta ! Uite ca-i buna si Liliana la ceva ! Multa sanatate !

    RăspundețiȘtergere
  3. HRISTOS A INVIAT ! Eram ingrijorat nu stiam ce se intimpla de nu mai apari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Filozofii spun că „Babel „, tradus- „confuzie”, ar fi fost un turn uriaș, prin care constructorul, fiul lui Noe, ar fi vrut să urce la cer.
    Până în acel moment, lumea vorbea un singur grai. Toate erau bune și frumoase.
    Dumnezeu i-a pedepsit pe cei care s-au ridicat mai sus decât propria lor condiție de muritori.
    p.s. inteligența nu este un lucru oarecare, iar metafizica nu este doar o „li(li)ană de a(l)titudine..

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai Ilie, trebuia sa apara o mica Pora, ca sa mai dai si tu semn de viata ? Ma speriasei omule! Bine ai revenit !

    RăspundețiȘtergere
  6. Eh, ştiu cum e, am şi io un sictir pe care nici Liliana Mincă nu a reuşit să mi-l deranjeze.
    Acu', dac-o pica guvernu'... vedem!

    RăspundețiȘtergere