luni, 6 februarie 2012

Mărturisire



           Mă, fraţilor, mi-e ruşine să vă zic, da-i musai s-o fac, ca să-mi iau piatra asta dupe inimă. Să ştiţi că, în ultima vreme, cam păcătuii. Păcătuii, ce mai! Mă luă aşa, cam pă la Ignat, şi de-atunci nu poci să mă mai abţiu. Cum porc n-aveam de tăiat, îl sunai pă un leat de-al meu dupe la Constanţa, unu Marcus, şi-i zisei să mergem împreună pă blogu` unuia de-l cheamă Geo Tudor, c-auzii io că ăsta tare le mai aduce din condei. Numa că leatu` nu veni singur, o luă şi pă o doamnă dupe la el, tot din Constanţa, că şi mneaei îi place poezia.
          Mă, şi ce să vezi, când ajunserăm noi acolo, mai dădurăm păste o duduiţă, una care are un blog de să cheamă vali.ablog.ro . Mă, fraţilor, să ştiţi că ce văzurăm noi pă blogu lu Geo (http://ro.netlog.com/teo_geo3128/blog ) ne plăcu la toţi patru. Ne plăcu aşa de mult, c-am zis că să nu plecăm cu mâna goală şi să luăm şi noi oarece texte de pe la domn` Geo, c-avea dăstule. Primu` să răpezi Marcus, că văzu el unele cu Chiombilă, un marinar de-al lui. Unu dăştept, bag samă, că ăsta să proţăpi dă fro şapte ani în fruntea bucatelor şi nu-l mai urneşte de-acolo nici Oprea cu şenilatele de le scoase acu` la deszăpezire. Şi-alese leatu` fo câteva păntru blogu lui - http://marcus64.wordpress.com/  - şi să opri.
           Duduia de-o aduse Marcus cu el, cam fandosită! Fandosită, ce mai! Parc-o văz cum strâmba din nas când citea. Până la urmă, îi căzu cu tronc o poezie şi-o luă. Io zic cum că, dacă nu să fandosea atât, mai găsea şi altele, că, vă zisei, are Geo ăsta tot felu` dă texte. Asta, Vali cu ablog.ro, nu să mulţămi cu o poezie, doauă, acolo. Cum citea una, cum o băga în paporniţa cu care venise, de ziceai că să pregăteşte păntru iarna de-o anunţă tâmplaru` ăla dupe la Interne. 
          Io, care o făcui pă cavaleru` şi rămăsei mai la urmă, mă mulţămii cu ce găsii. Da` nu-mi păru rău. Luai şi io fo câteva de-ale de le zice... Ia, zi, Mărine, că tu ştii, că văzui că şi tu scriseşi d-astea pă blogu` tău! Aşa, Mărine, parodii! Luai, mă, fraţilor, una dă să cheamă „Manifestul Pieţii”, alta de-o boteză domn Geo „Coana cu suliţă”, mai încolo mai găsii una „Cântecul premierului”, alta „Desperado”, despre care auzisem şi io, de când cu arabu` ăla de să înfruntă cu Chiombilă a lu` Marcus. Mai înghesuii în tolbă şi fo câteva Pluguşoare care-mi merseră la inimă (unu` dăspre medici, altu` cu dascăli, unu` făcut păntru băieţii lu` Igaş, un Pluguşor cu portocalii lu` Boc, altu` în care văzui că domn` Geo o rupse puţin şi pă ungureşte), mai luai ş-o urare, o poezia cu viermi şi ciumpalaci şi... Na, că uitai ce mai luai!
           Acu`, păcatu` ăl mare nu e că le luai, da mă-mpinse necuratu` de le mai şi pusei şi pă blogu` meu. Recunosc că le pusei ezact aşa cum le găsii. O virgulă nu clintii de la locu` ei. Ba, minţ. Iote că mi-amintii că la una de-aia de zise Mărin că să cheamă parodie, nu ştiu ce-mi veni, că umblai niţel şi zisei: „Acest cântec îl făcui/ Eu, numitul B. Ilie,/ Uimit de câtă prostie/ E în capul dumnealui.” Bag samă că prostie fu în capu` meu, nu în capu` dumnealui, fincă domn` Geo scrisese scurt pă doi: Acest cântec îl făcui/ Eu, numitul Gigi Tudor,/ Uimit de câtă prostie/ E în capul dumnealui”. Bag samă că n-avuse omu` la-ndemână o rimă potrivtă păntru Tudor, d-aia nu-i ieşi aşa frumos ca până acolo. Că doar nu era să spuie: „Acest cântec îl făcui/ Eu, numitul Gigi Tudor,/ Văzând o sârmă de fludor/ În scăfârlia mnealui”.
           Şi mai păcătuii io cu ceva, anume că-n locu` lu` domn` Geo mă iscălii pă mine ca autor. Numa că el avea semnătura pusă sus, după titlu, şi scria cam aşa: de Gigi Tudor. De, ce să-i faci? Mai greşeşte omu`. Da, acu`, dacă stau şi mă gândesc bine, bag samă că de vină fu calculatoru`, că ăsta trecu la mine, pă blog,  toate astea de le jmanglii dupe acolo cu fo zi, două înainte de a le scrie domn` Geo.
           Dăştept băiat domn` Geo ăsta! Cum le mai aduse el din condei. Şi io mă apucai să-i fur munculiţa lui! Musai să-i trimiţ şi lui vorbă de trăznaia ce-o făcui, să nu mă trezesc, dracu`, că vine păste mine cu legea aia privind drepturile de autor. Asta-mi mai lipseşte acu`, dupe ce îmi mai luă din pensie domn` Boc, ăsta dei anunţă demisia chiar acu`, când m-apucai io să vă fac mărturisirea asta.

Fane Sucitu
Pentru conformitate,
Ilie Bâtcă

19 comentarii:

  1. TOP GUN
    PESTISORULE,
    Pana la urma o patisi si tu!!!!!Cineva trebuie sa fie si cu mapa si cu aplauzele si altcineva e cu sapa si cu transpiratia!!!!!Din pacate altcineva ti-a luat caimacul!!!!!Sper ca esti suficient de puternic si de motivat sa mergi mai departe,nu renunta tocmai acum!!!!!Si-i promisesem lui Vic,ca ne intalnim la lansarea volumului tau de poezii,asa ca fara obiectul muncii, adio intalnire!!!!!Noi stim ce poti tu,asa ca nu dezarma,altfel faci jocul celor care dau cu copy- paste si a plagiatorilor ad -hoc!!!!
    Sincer,imi pare rau,dar eu te sustin neconditionat si-mi place ce faceti voi,...tu si muza ta!!!!Capul sus si bafta!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI ,SA FITI IUBITI!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A fost o glumă. Cum să renunţ? Acum altele sunt priorităţile. Vreau s-o rezolv cu individul. Indiferent pe ce cale. Poate, dacă urmează vreun proces, fac şi eu rost de nişte bani, ca să nu mai stau la mâna sponsorilor.
      Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Ciudată lumea în care trăim..

    Sunt bucuroasă că v-am citit, de fiecare dată, aici, în căsuța unde s-au creat poemele!
    Mult succes vă doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă aţi vedea şi ce faţă ciudată are individul. Un fel de... parodie.
      Să aveţi o zi bună!

      Ștergere
  3. Foarte bine Iliuţa, că faci publice aceste abuzuri. Am încercat şi eu din curiozitate să accesez site-ul lui teo_geo, dar nu-mi permite decât daca mă loghez ca fan şi n-am niciun chef de chestia asta. Măcar dacă şi-ar cere scuze!
    Eu le-am recomandat celor cărora le-am trimis creaţii de-ale tale să menţioneze expres numele tău ca autor, în cazul în care le transmit mai departe în mediul virtual. Se pare însă,din păcate, că unora nu le pasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu-i mai pot accesa blogul, deoarece m-a pus pe lista neagră, după reclama pe care i-am făcut-o. Am stat câteva ore bune în faţa calculatorului şi, la fiecare postare a sa, am pus link-ul blogului de unde a fost furată. Muncă de Sisif, nu alta. La cât a furat omuşorul ăsta, îmi trebuiau câteva zile, nu ore...
      S-auzim de bine!

      Ștergere
  4. Breeeee, bre Ilie , mai mai sa ma repez pa blogu lu geo sa iau si eu ceva de acolo, dar cand citii tot si vazui ca luarati voi tot, ma oprii, stii, ma oprii. Acu, cum facusem ceva pasi si pafara e pulei, alunecai, imi scrantii glezna si acu stau cu burov la chicior. Asa ca Ilie, musai sa imi platesti spitalizarea ca din cauza ta ma repezisem pe blogu lu ala Geo mai ceva ca oltenii la tigai si-mi scrintii picioru. Acu, pen ca imi esti amic, iti dau un pont: tu ii ceri lu Geo bani ca te-a lasat sa ii furi chestiile alea de parodii,si din banii de la el imi dai si mie pentru o frectie. Ce zici ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te răpăzeai degeaba, Mărine, că ăsta puse azi noapte, pă la unu, bariera la poartă şi, dacă n-ai ţidulă din care să să vază că eşti pretin cu el, nu intri.
      Cu glezna, sper că făcuşi o glumă cu mine! Da, dacă-i de-adevăratelea, ţi-oi da şi ţie de-o frecţie, două, acolo, din banii luaţi de la nărodu ăla.
      Toate cele bune!

      Ștergere
    2. Ptiu , ceam ca ma procopsesc , da ma vazusi la coada la lubenita. Acu te-oi ierta Iliuta , da zau, nu0l ierta pe milog. Si eu ma gandesc sa il trag pe unul spre avocat, asa de proba. E mare sef pe la revolutionari, adica nu ii ajunge cat a mintit cand s-a procopsit cu carnet de revolutionar, mai fura si de pe net.

      Ștergere
  5. Dragă Iliuță,
    Cred că merge de o plângere penală, pentru că pirateria pe net este infracțiune, iar drepturile de autor pe blog sunt protejate prin lege. Tot este iarnă și ăștia nu curăță străzile, ca să nu iasă lumea din casă pentru te-miri-ce protest, așa că domnii procurori or avea mai mult timp acum de lumea virtuală.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam cat se ia pentru drepturile de autor nene hari, ca am si eu niste clienti cu staif, care au pus-o la greu, cu semnatira, cu modificari , introduceri de pasaje,,cu semnatura,furt in toata regula.

      Ștergere
  6. Hari, m-am gândit şi eu la asta! Are mână lungă rău de tot individul. Şi şi-o vâră în munca altora, până dincolo de cot.
    O zi minunată îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dom'le am văzut cestia şi acu' şi reacţia ipochimenului.
    Problema e pentru el, că dacă a blocat accesul cu logare şi-a pus blogu' pe butuci. O să aibă un aşa mare succes cu audienţa unui Sulea, altu Bulea şamd.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea mă pricep la chestii din astea. Am văzut că permite accesul numai prietenilor. Şi cum eu nu mă număr printre aceştia...

      Ștergere
    2. Păi aia ziceam şi io. Prietenii lu' domnu' Geo sunt bob numărat: Sulea, Bulea... . Da' restu' universului n-o să-i cunoască "producţiile" deci n-o să ştie ce mare e el, Gică Tudor. Mare păcat!

      Ștergere
    3. Carcotasule,
      Ai gresit, ai pus un p in loc de c .

      Ștergere
    4. Ei, acu', mai greşesc şi io!

      Ștergere
  8. @Da-l in ma-sa nea Biliuta, nu e primul cu d-astea, niste neispraviti.
    sa fii iubit
    marcus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deja am început să uit. Am înţeles că individul a şters toate postările din ultimele şase luni. Cred că i-a trebuit ceva timp să facă asta, pentru că furase la greu.
      Toate cele bune!

      Ștergere