marți, 29 noiembrie 2011

În patru rânduri...


                            Epilog 



S-a încheiat încă o piesă
şi-ar fi cam ăsta epilogul:
Un prostănac dat pe buldogul
ce nu mai vrea să stea... în lesă. 
 

Ilie Bâtcă  

14 comentarii:

  1. Salut, Iliuta!
    Piesa s-a incheiat, dar scenaristul si regizorul, inca nu se cunosc. Doar presupuneri...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Ică:
    Se ştie scenaristul, regizorul
    e arhicunoscut. Să bată gongul!
    Românul, fiind, veşnic, spectatorul,
    în sala goală-şi caută... şezlongul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iliuță, când am semnalat catrenul de mai sus pe Facebook, cineva m-a întrebat: și ce urmează?
    Iată o sugestie posibilă:

    Într-o țară-n care-un câine
    Latră în Senat degeaba
    Lumea speră că și mâine
    Statul o să-și facă treaba...

    RăspundețiȘtergere
  4. La Senat ca şi în ţară
    Toţi parcă's cuprinşi de streche:
    Pentru-a nu ştiu câta oara
    Dorm cu toţii, pe-o ureche.

    O înfrângere jenantă
    Este,uite, transformată
    printr-o vorba aberantă,
    Într-o luptă câştigată.

    Nimeni însă nu vorbeşte
    De înfrangere şi lacrimi
    PSD-ul lâncezeşte
    În orgolii şi în patimi.

    De ai zice că Buldogul
    este omul lor ce casă
    Insă când va bate gongul
    Va lătra la altă masă.

    RăspundețiȘtergere
  5. TOP GUN
    Cum s-ar zice ,dintre raul cel mare ne-am pricopsit cu raul cel mic,adica decat sa fie cineva la sefia senatului de la ungurime,tot mai bine cu portocaliiiiiii diliiiiii astia!!!!!Avem ce-am votat,adica o clasa politica imatura politic ,unde scopul principal, este furaciunea institutionalizata si imbogatirea peste noapte ,fara numar,fara numar!!!!!! Si unde mai pui, ca incultura unor ministri e promovata cu surle si trambite ,celebrele bancuri cu nutisor si anastase sunt deja in presa occidentala,una ,confunda monarhia cu republica,alta habar n-are sa numere!!!!!!a,sa nu-l uitam pe funeriu cu ale sale perle gramaticale....Minunat,iubesc tarisoara asta,meritam tot ce ni se intampla din cauza lasitatii noastre!!!!!!
    Ma ingrijoreaza Stelica,sper ca n-o fi repauzat brusc si subit,o fi primit depesa de la gabita,Stelica,nu ne da emotii ca facem bam!!!!!Mai,mai,smecherul,sta la peluza intelepciunii lui,si-si rade in barba!!!!!Hai,Stelica,tu ai priceperi in marketingul de serotonina,dibuiesti tu si solutii ptr.o veselie provizorie stimulata de o tuica buna,nu-i asa???????Hai,ca n-o sa te acuzam de vis fals si uz de vis fals,parol!!!!!I'm kidding,cred ca dadaceala si teacher-ala,basca si goana dupa cumparaturi cu d-na maresal,zau ca sunt epuizante,si a mai fost si black -friday,vai Stelica,ce stresant!Stelica,pai se poate sa-ti dezamagesti fanii,fara tine sunt fara busola!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA TUTUROR!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stagiunea e deschisă
    -În culise,calm se cere-
    Iar întrarea nu-i permisă,
    Decât celor unși cu miere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce noroc cu copy paste
    cand te-apuci de comentat
    cand ai zile mai nefaste
    dai un copy si-ai scapat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Paste, scriem, citim past.
    Rimeaza perfect cu fast.
    Daca nu ti-a iesit rima,
    Unde este oare, crima?

    RăspundețiȘtergere
  9. Incertitudini,
    Catrenui ii era adresat lui Top Gun.
    Anonim:
    Stiu si eu ca scriem paste
    Si ca e-ul este mut
    Dar scriind un pic mai fast
    peste reguli am trecut.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Hari:
    Un astfel de Stat seamănă mai mult cu statul... degeaba!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Neacşu:

    Buldogul, la altă masă
    va lătra. Tot ce se poate!
    Dar masa, cu siguranţă,
    va fi plină de bucate.

    RăspundețiȘtergere
  12. @TOP GUN:
    Referirea pe care o faci la incultura unor miniştri mi-a dat apă la moară. Să vedem cam ce fel de oameni au fost în fruntea Ministerului de Interne, de exemplu: Orator, partizan al creării statului român prin îndoita alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, Barbu Catargiu a fost – potrivit aprecierii contemporanului său, Mihail Kogălniceanu – „apărătorul înfocat al proprietăţii absolute”, dar şi „partizan înfocat al parlamentarismului, pururi consecvent cu sine, şi care a murit victima convicţiunilor sale“.

    Viitorul medic, diplomat şi om politic, Nicolae Kretzulescu, după studii făcute acasă cu profesori greci şi francezi, şi-a luat bacalaureatul la Paris, apoi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină (1839). Tot în capitala Franţei şi-a luat doctoratul în medicină şi chirurgie. A fost membru titular (1871) şi preşedinte (1872–1873) al Societăţii Academice Române, în mai multe rânduri preşedinte al secţiei ştiinţifice, apoi preşedinte (1895–1898) al Academiei Române. Membru de onoare al Universităţii din Petersburg (1885).

    Mihail Kogălniceanu – aprecia cu două decenii în urmă istoricul Alexandru Zub – „a umplut cu înalta lui personalitate mai bine de 50 de ani din istoria neamului“. El a rămas în conştiinţa românilor ca un simbol al renaşterii naţionale şi al dezvoltării României moderne. Un adevărat enciclopedist, el a fost om politic, istoric, profesor la Academia Mihăileană din Iaşi, îndrumător cultural, ziarist, scriitor şi orator, membru al Academiei Române, preşedinte al acesteia, prim-ministru (1863–1865), de mai multe ori ministru de interne (1863–1865, 1868–1870, 1879–1880) şi de externe (1876, 1877–1878).

    Generalul Ioan Emanoil Florescu a îmbrăţişat cariera militară: ofiţer de ordonanţă, aghiotant al domnitorului, cu grad de căpitan (1843), maior (1845); a fost unul din fondatorii Şcoli militare de la Bucureşti (1847), unde a ţinut primul curs de tactică şi strategie militară.

    Scriitor, economist şi om politic, Ion Ghica şi-a desăvârşit pregătirea în mediile pariziene: bacalaureatul în litere la Sorbona (ianuarie 1836), Şcoala de arte şi manufacturi (1836–1837), Facultatea de Ştiinţe a Universităţii din Paris la care obţine diploma în ştiinţe matematice (1838), Şcoala de mine, Collège de France (economie politică), Conservatorul de Arte şi Meserii.

    Istoricul şi omul politic Dimitrie A. Sturdza a făcut studii universitare în economie, finanţe şi istorie la Berlin, Jena, München, Freiburg, Göttingen şi Bonn.

    „Vasile Lascăr – scria Nicolae Iorga – a fost chemat a conduce departamentul cel mai primejdios şi mai gingaş. … A fost un foarte bun ministru de interne, aspru cu funcţionarii ce nu-şi făceau datoria … fără brutalitate şi fanfaronadă, a ştiut să fie tare; fără şiretenie şi mici meşteşuguri, s-a priceput să fie amabil cu toţi.“

    Aşa cum îl caracteriza savantul Nicolae Iorga, Take Ionescu a adus în viaţa politică românească, „împreună cu un cald patriotism, cu o largă inteligenţă şi cu o activitate care nu s-a încetinit niciodată, ca şi darul special de a găsi imediat soluţii potrivit problemelor momentului, o avere extraordinară pentru ţară: tezaurul unei imense experienţe de lucruri şi de oameni …“.

    Despre actualul ministru de Interne ce am putea spune? Biografia sa seamănă tare mult cu cea a lui Teohari Georgescu (a urmat primele două clase la liceul „Sf. Sava“ din Capitală şi la Şcoala profesională de arte
    grafice), cu a lui Alexandru Drăghici (muncitor feroviar), Pavel Ştefan (ajustor mecanic la Atelierele C.F.R. din Bucureşti, Simeria şi Ploieşti), (1928–1945). Şi lista ar putea continua...

    RăspundețiȘtergere
  13. @ INCERTITUDINI:

    Se deschide stagiunea,
    dar dorinţa mea expresă
    e să văd o altă piesă.
    Când se va-ntâmpla minunea?

    RăspundețiȘtergere
  14. TOP GUN
    Pestisorule,
    Iti multumesc ptr.precizarile facute,esti o adevarata enciclopedie,ti-am rapit cam mult timp ,dar e deprimant ce ni se intampla si ce vremuri traim!!!!!!Suntem condusi de lichele si de oportunisti!!!!! Sincer,noroc cu tine si frumoasele tale parodii,imi insenineaza ziua,esti un izvor de buna dispozitie si emani o energie pozitiva.........Si tu,si Stelica va pricepeti la marketingul cu serotonina!!!!!Va simpatizez pe toti si pe cei cu care am avut mici divergente!!!!!!Iti multumesc ptr.ca existi si ne daruiesti minunatele tale versuri!!!!!! Sensibilitatea ta si bunatatea ta sa-ti fie rasplatite de Dumnezeu!!!!!!
    O ZI EXCEPTIONALA SI SA FITI IUBITI!!!!!!

    RăspundețiȘtergere