vineri, 6 iunie 2014

Chiar aşa, cine sunt eu!?

Ieri am postat pe „ziare. com” un material  în care dezvăluiam o mică, foarte mică parte din furăciunile făcute de unul care se dă mare scriitor pe acolo. Curios să vad cam câţi dintre rank useri au înfierat cu mânie proletară fapta incriminată de mine, am lăsat totul la o parte şi, azi noapte, pe la unu, unu şi ceva, am intrat pe „ziare.com”. Surpriză totală! Nu numai că nimeni nu sufla o vorbuliţă despre asta, dar 20 dintre cei care au citit materialul (nu ştiu câţi vor fi fost de toţi) au decretat, fără drept de apel: NEINTERESANT. Pe cei care nu ştiţi, vă lămuresc eu cam cum stă treaba pe acolo legat de calitatea materialelor postate. Se pleacă de la PROST şi se ajunge la EXCELENT. Pe această scară a valorilor, al meu se situează după PROST. E ceva, totuşi!
Că materialul meu este neinteresant, am înţeles. Pe cine să intereseze că un individ mi-a furat mie o parodie? Mă, rog mai multe. Nu mai intersează pe nimeni nici că în ţara asta s-a furat TOTUL. Cred că nici dacă ni s-ar fura ţara CU TOTUL nu prea ar mai interesa. Nu am înţeles însă dacă acei care au votat CONTRA, tot vreo 20, erau contra mea sau contra individului despre care scriam. Cred că tot contra mea. Dar ce importanţă mai are?
Aşa că, hotărât să-mi cer scuze faţă de individ pentru că era cât pe-aci să-i stric imaginea, am intrat pe pagina lui. Văzusem acolo un material la care s-ar fi potrivit scuzele mele. Se cheamă „Cam ăsta sunt eu” şi a fost postat în 18 aprilie 2011. Pe măsură ce îl citeam, mă emoţionam tot mai tare. Scris cu sensibiliate, cu talent. Şi atunci m-am întrebat: Cine sunt eu să-i judec pe oameni după aparenţe, că astea înşală? Deja eram pe punctul de a-l ierta, gândindu-mă că e şi el om şi, ca atare, e supus greşelii. Asta, până când am ajuns la un pasaj care a făcut să mi se aprindă beculeţul. Stai, mă!, mi-am zis. Ăsta nu poate fi „hideen62”! Ăsta e Dorel al lu’ Fiţa a lu’ Miţa a lu’ Niculae al lu’ Gheorghe al lu’ Nae Mihăiloiu, mai pe scurt Dorel Pietrăreanu, că prea seamănă cu el!
Ca să scap şi de singurul sâmbure de îndoială pe care îl mai aveam, copiez un pasaj, intru pe Google, dau căutare şi... ce să vezi? Nu mă înşelasem! Povestirea cu titlul „Împăcarea cu propriul trecut” fusese postată de adevăratul autor, prietenul nostru Dorinel Pietrăreanu, pe „InfoMondo Militar”, cu o zi înainte de a ne spune „hideen62”... cam cine este el.
Păi dacă l-a "ciupit" şi pe Dorel, puteam eu să îmi mai cer scuze? Nu puteam...

4 comentarii:

  1. Ce să-ţi fac, Coane? Ce cauţi, aia găseşti. Adică poţi găsi în templul Băsismului altceva decât hoţi? Şi fură fieş'care ce poate! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ăsta de-l prinsei eu cu furăciunea, nu numai de la mine, ci de la mulţi alţii, e... anti!

      Ștergere
    2. O fi, da' bag sama că îi prieşte locu'!

      Ștergere
    3. Cred că nu-i mai prieşte, după ce a cam aflat lumea de pe-acolo cu ce se ocupa el. Am luat la puricat postările lui din perioada februarie-iunie şi m-am îngrozit nu de cât a putut fura el, ci de faptul că niciunul dintre cei care îl ridicau în slăvi şi-i acordau puncte nu şi-a pus problema de unde atâta... deşteptăciune pe capul lui.

      Ștergere