vineri, 26 aprilie 2013

Tot mai bun era Boc!

O dată măcar nu l-am auzit plângându-se, în faţa naţiunii, că nu poate face el ceva. Cel mai priceput era la... tăiat. Nimeni altul nu ştia mai bine ca el a mânui coasa, toporişca, lopata sau condeiul. Am văzut cu toţii, pe micile ecrane, la ore de maximă audienţă, cum cădea iarba sub tăişul coasei sale, cum, desprinsă cu măiestrie cu toporişca, sărea cât colo coaja copacilor aduşi de ţapinari special pentru domnul Boc sau cum, jucându-se cu lopăţica, îşi tăia drum prin nămeţii cât casa, lăsându-i cu gura căscată pe generalii care îl însoţeau. Şi am mai văzut, ba unii chiar am simţit cum au fost tăiate, dintr-un condei, „pensiile nesimţite”.
Ei, bine, în privinţa asta Ponta s-a dovedit un neputincios. Şi chiar şi-a recunoscut neputinţa, spunând că nu poate tăia „salariile nesimţite”, că nu-i permite legea. De parcă lui Boc i-ar fi permis. Dar el s-a descurcat. Cum, necum, neţinând cont de tradiţii, de legile din Lăuntru şi de cele din Afară, a dat o lege nouă, cu cea veche ştergându-se la... tălpi. Ponta nu poate da! Că de ce să îl supere el, de exemplu, pe şeful Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor care, cică, ar încasa lunar UN MILIARD OPT SUTE DE MILIOANE de lei vechi. Am scris suma cu litere, ca să nu mă încurc în zerouri, că-s al dracu` de multe...

Un comentariu:

  1. Coane, la capitolu' ăsta o ia-n mână şi Ponta, cum au luat-o toţi. Iar exemplul, ăsta cu Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, e al dracului de nefericit ales. Ăsta-i un organism plătit din banii caselor de asigurăril. El există pen'că prin regulament internaţional Casele de Asigurări sunt supravegheate, organismul nici nu poate fi desfiinţat şi nici nu se poate băga cineva în administrarea lui, chiar dacă formal este de stat.

    RăspundețiȘtergere