Doamne, cât de mediocri putem fi! Nici
nu mi-am dat seama până astăzi, când am citit pe fb o însemnare
a ziaristului lu` Peşte,
pre numele său Silviu Sergiu. Despre mine, nu aveam o părere prea
bună nici până acum. Am fost un mediocru şi aşa o să râmân
toată viaţa, cât o mai fi ea. Dar am rămas dezamăgit când am
văzut cât de mediocri sunt unii actori pe care eu îi consideram
„mari”. Dacă ar fi citit rândurile pline de înţelepciune ale
lu` domu` Silviu, cred că
şi Mircea
Diaconu, şi
Mircea Albulescu, şi
Ion Besoiu, şi
Tudor Caranfil, şi Dorel Vişan, şi Draga
Olteanu Matei, şi Ioana Moldovan, şi Vasile Muraru, şi Maia
Morgenstern şi alţii, mulţi, foarte mulţi „mediocri” ai
teatrului şi cinematografiei româneşti s-ar fi abţinut să
vorbească în termeni elogioşi despre marele dispărut – Sergiu
Nicolaescu. Pentru că, iată ce spune ziaristul lu`
Peşte Silviu
Sergiu pe pagina sa de fb:
„Aş vrea ca la
moartea lui Sergiu Nicolaescu să nu aud laude deşănţate despre ce
mare regizor a fost, sau câte Oscaruri ar fi câştigat dacă nu se
năştea în România comunistă. Îmi pare rău că a murit un om, dar nu-l
pot aşeza în rând cu Pintilie doar pentru că nu mai este. A fost un
regizor mediocru, care a pus umărul la propăşirea naţionalismului
ceauşist. Povestea aia cu " despre morţi numai de bine" e o
tâmpenie. Nu trageţi dom' Semaca... „
Dacă ar fi fost
singurul care gândeşte aşa, mai treacă meargă! Dar 134 de
persoane apreciază postarea sa. O fi bine? O fi rău? Dacă noi toţi
ceilalţi suntem mediocri şi sub, şi doar 134 de persoane sunt
deasupra noastră, cred că nu e bine! Nu e bine deloc...
Ce calificativ crezi că ar da măgarul dacă ar fi pus sa jurizeze o privighetoare?
RăspundețiȘtergereAsa și cu acest ziarist care se bagă-n seamă.
Clișeul cu naționalism-comunismul-contradicție de termeni- este mestecat iresponsabil de noii internaționaliști postcomuniști.
La ce ne asteptam de la gunoaiele ridicate de viitura?
RăspundețiȘtergereLa ce ne asteptam de la gunoaiele ridicate de viitura?
RăspundețiȘtergereAcest individ care se autointituleaza jurnalist (unealta de culoare portocalie specializat in scuipare de mizerii) este numa' bun sa il ajute pe Covaci sa-si recupereze euroii, chipurile, furati de Maestru. Nici nu poti crede cat de jos se pot cobori unii...
RăspundețiȘtergerePe cei doi ii las in plata Domnului iar pe Maestrul Sergiu Nicolaescu il rog pe Dumnezeu sa-l odihneasca.
Mediocritatea vorbeste doar cand oamenii mari dispar. Prost e cel care il plateste .
RăspundețiȘtergereDa...,parca am mai auzit undeva aceste cuvinte"cred că nu e bine! Nu e bine deloc.....,d-le chestor!Mi-se pare ca eu v-am facut chestor!" Valoarea unui om se vede prin ceea ce ramine in urma lui.Vor putea da verdictul doar cei care au fost indrumati,invatati,ajutati in cariera,in viata de raposatul "Comisar Milcovan"!Pentru ca in asemenea momente cuvintele sunt de prisos, voi spune doar ca cel plecat,sa fie in paza universului!
RăspundețiȘtergerePăi nu vezi că şi crucişătoru' presei macină nişte nisip între dinţi?
RăspundețiȘtergereCe poti astepta de la o molusca?
ȘtergereAla e crucisatorul lui peste! Ce dreac la orice barcaz ii spunem Crucisator ?
ȘtergereIn decembrie 1989 - ianuarie 1990 auzeam vorbindu-se cu mare elan despre cenzura comunista (care, la drept vorbind, a fost!). Dar mai auzeam si despre marile creatii (literare) care nu au putut vedea lumina tiparului din cauza acelei cenzuri si care, vezi Doamne, erau pitite prin nu-stiu-ce sertare... Imi imaginam, in naivitatea mea, ca piata va fi inundata de atata literatura buna (romaneasca) incat imi va fi imposibil sa o citesc, de unde atata timp?....
RăspundețiȘtergereDin pacate, nu a fost chiar asa. Da, au aparut unele carti bune dupa 1990, dar cele mai multe pe care le-am cumparat dupa 1990 au fost create tot inainte de acest an, numai ca nu am avut acces la ele.
Citeam aseara despre cat de "tare" ar fi fost cinematografia noastra daca nu ar fi existat S. Nicolaescu care s-a opus "noului val", creatiei care "dadea pe dinafara", tinerei generatii de regizori ... bla - bla - bla...
Asta inseamna ca de-acum, ca S. Nicolaescu nu mai e, vom avea filme atat de bune si de multe ("Made" in Romania) incat stau si ma gandesc la cate concedii fara plata va trebui sa-mi iau ca sa le pot vedea!
Sau voi avea aceeasi experienta ca si cu literatura postdecembrista...
Dumnezeu sa il odihneasca pe cel care - multora de-aici - ne-a incantat copilaria, adolescenta si tineretea cu filmele sale. Chiar a fost bun!
ELENA in primul rand LA MULTI ANI !
ȘtergereDupa 1990 Sergiu nu a pus contre nimanui care a vrut sa faca filme. Sponsorii l-au ales de multe ori tot pe el si sunt cateva filme de marca. Ceilalti, in marea lor majoritate, au facut filme pline ochi de injuraturi si mediocritati.
A fost bun ! Cu o singura exceptie :!
RăspundețiȘtergereRegia - Sergiu Nicolaescu
Director Sergiu N
In rol principal :Sergiu N
Cascadoria Sergiu N
Costumele , Armata , caii..etc Sergiu N
DUMNEZEU SA_L ODIHNEASCA !
PS.<< Revolutia"-1989 :Sergiu N.
RăspundețiȘtergereP.S.2 Inainte de 89 prin Timisoara circula o ..gluma!
RăspundețiȘtergereToate filmele lui Nicolaescu se intrerup la ..jumatate ! De ce?
Se opreste filmul ,se aprind luminile ,vin femeile de serviciu cu maturoaie si tomberoane ,strang GLOANTELE din fata ecranului ..si apoi filmul continua!!
** Nea Marin milardar cand a aparut in Tm prin 80 parca, l-am vazut de 2x consecutiv !!De atunci cred ca l-am mai vazut de vre 5-6x si de fiecare data m-am spart de ras ! Nici macar nu stiu daca-i a lui Sergiu N.!!
Tudor Giurgiu, câştigătorul unui Oscar european: „Filmul românesc o să dispară în doi, trei ani“
RăspundețiȘtergereTudor Giurgiu (40 de ani) a câştigat sâmbătă seară, de Ziua Naţională, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la gala Premiilor Academiei Europene de Film. Într-un interviu acordat pentru adevarul.ro, regizorul critică lipsa de interes a statului român pentru.......
. "Pe 21 decembrie 1989, regizorul a mers la căpitan pentru a-i cere trei TAB-uri cu care să tragă asupra balconului clădirii CC al PCR, de unde urma să cuvânte Ceauşescu. Până la urmă s-a mulţumit cu patru grenade. Pe care, susţine el, le-a aruncat în mijlocul mulţimii în timpul discursului pe care dictatorul l-a ţinut în acea zi, contribuind la spargerea mitingului."
RăspundețiȘtergerehttp://adevarul.ro/news/societate/armata-personala-sergiu-mitraliat-bucurestiul-1_50aca71d7c42d5a66387aa8f/index.html
Nea Ilie, cu tot respectul pentru dumneata , cititorii dumitale si prestatia lui Nicolaescu ca regizor, faptele sale de la revolutie il scot din randul persoanelor care sa merite altceva decat in cel mai rau caz uitare.
Ceea ce scrie in articol si in cele cateva randuri preyentate aici sunt reale. Intamplator am stat personal de vorba cu cineva care a fost langa Nicolaescu cand a aruncat grenade , l-a vazut cu ochii lui, omul este de incredere. Daca ai citi memoriul lui ION NICOLESCU, CAPITANUL DE LA PLOIESTI TE-AI INCHINA .
In paranteya fie spus, un coleg, rezervist ca si mine , aici in Craiova a participat la filmarile care s+au facut cu soldatii. Mi-a confirmat ceea ce stiam si de la un actor, nu o sa ii dau numele: era un ybir, se purta foarte urat cu tinerii actori sau figuranţii, odata a trimis acasa un actor din Piatra Neamt in plina noapte. I+a spus sa plece imediat. Pentru ca omul nu avea cu ce sa plece la ora aia la gara , a vrut sa ramana in tabara militara pana dimineata si a vorbit cu un comandant de pluton sa il lase sa doarma la militari in cort, ca Niciolaescu nu ii mai da voie in tabara artistilor. Ofiterul intelegator l-a lasat. Nicolaescu a a venit pana in tabara militarilor, l-a scos pe om afara si l-a facut ca pe o albie de porci pe ofiter.Pentru un astfel de om eu nu am nici un respect indiferent unde s-ar afla.
RăspundețiȘtergere