joi, 26 aprilie 2012

În căutarea unei noi adrese...



După ce am locuit 30 de ani în sectorul 5 al Capitalei, mă bate gândul să mă mut. Oriunde, numai să scap de stigmatul pe care îl port, fără nico vină, asemeni tuturor locuitorilor acestui sector, de o bună bucată de vreme. Mai precis, de vreo 12 ani, de când ne-am procopsit cu „primarul care este” şi care o să mai fie încă 12, şi încă 12 ani în fruntea primăriei. Până când se va plictisi de noi şi ne va lăsa în pace. Pentru că, în cursa pentru primăria de sector, Vanghelie nu are nevoie de sprijinul PSD. Şi nici al unui alt partid. El se bazează pe apartizi. Aţi citit bine! Nu apatrizi, ci apartizi, adică acei, mulţi la număr, bezpartinîi din sector. A dovedit-o în 2004, când, autosuspendându-se din partid, a candidat ca independent, câştigând, direct, din primul tur, în lupta cu contracandidatul scos din joben de mai marii PSD.
Dacă, totuşi, m-am obişnuit cu gândul că de alt primar decât Vanghelie nu voi mai avea parte, de unde toana asta cu mutatul din sector, se vor întreba, pe bună dreptate, mulţi dintre cei care vor citi aceste rânduri. Ei bine, nu mai suport să fiu desconsiderat de către cei care îşi trimit, în lupta cu Vanghelie, sacrificaţii din start. Aş vrea şi la mine în sector nişte candidaţi mai de soi, nu doar ciurucuri, ca să am motive să pun şi eu ştampila pe numele cuiva.
De mai bine de un an, un oarecare din UNPR, pe numele său Corin Romanescu, face circ în sector, dându-le nevoiaşilor, din când în când, o pâine, două. Nu personal, ci folosindu-i pe unii dintre foştii ofiţeri care şi-au asumat rolul de port-ţucal în partidul lui Oprea. PDL-ul nu se dezminte şi vine cu pretenţii la primăria de sector cu unul care, zice-se, ar fi fost prefectul Capitalei. Cică ar fi auzit acesta că în sectorul 5 sunt cei mai mulţi maidanezi pe cap de locuitor şi ţine neapărat să-şi pună în evidenţă calităţile de hingher. Ar mai candida, ca independent, un cumătru de-al lui Vanghelie, ex-pesedistul Cătălin Stoichiţă, de care, iarăşi, n-am auzit.
Ei, bine, capac la toate le-a pus ştirea din ziarul „Adevărul”, conform căreia un „actor” cu mare succes la un anumit segment de public, cu aplecare spre trivialităţi, ar râvni şi el la fotoliul de primar. Cei mai mulţi îl ştiu drept „Garcea”, dar în buletinul lui scrie Mugur Mihăescu...
După toate astea, să văd dacă se mai întreabă cineva de ce vreau să mă mut din sector!

7 comentarii:

  1. 'Seara! Agentul Garcea. Actele la control !
    Mai nenea Ilie, dar matale nu stii ca Garcea are partid?Pe unde umbli omule? E sef de partid si sa spui matale saru' mana ca nu candideaza la presedintie , ca o rupeai. La cati faci Vacanta Mare sunt prin tarisoara asta, avea mai multe sanse ca Antonescu.Nici Dogaru cu cele 6 milioane de sustinatori nu l-ar depasi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai simplu ar fii sa candidezi ,don Biliuta si sa le rupi gura ! Succes

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar asa, ce-ar fi sa candidati? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa buletin, si eu stau in sectorul 5. In realitate, am fugit la tara, in jud. Ilfov. Nu vreti sa incercati? Elena

    RăspundețiȘtergere
  5. Deci don Biliuta treaba-i clara :
    Ori FUGI ca ELENA si te ascunzi pe la tara, pe undeva , ori CANDIDEZI SI CASTIGI !!

    RăspundețiȘtergere
  6. 'Aide, bre, 'te-n sectoru' 3, ăla al lu Livache, că acolo-i mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce faci don Biliuta? MAREAN s-a inscris si parca vad ca iarasi castiga!
    Preferi la paduriche cu ELENA??

    RăspundețiȘtergere